Nyheter

Franklin Templeton lanserar Franklin Exponential Data ETF i USA

Publicerad

den

Franklin Templeton har utökat sitt tematiska aktiva ETF-sortiment. Detta görs med Franklin Exponential Data ETF (XDAT) för amerikanska investerare. XDAT söker värdeökning genom att investera i företag som är inriktade på eller förväntas dra nytta av användningen av stora datamängder. XDAT drar även nytta av tillväxten av data, inklusive skapande, insamling, rengöring, analys, lagring, säkring, transport och / eller försäljning av data. Detta inkluderar, men är inte begränsat till, molnberäkning, dataanalys, ny säkerhetsteknik, optisk fiber, 5G och datacenter och torninfrastruktur.

”Vi tror att Coronaviruspandemin har drivit en långvarig, strukturell acceleration av datatransformation, vilket förbättrat företagens kvalitet”. säger Patrick O’Connor, global chef för ETF:er för Franklin Templeton. ”Data fortsätter att bli allt viktigare i vår ekonomi. Lanseringen av XDAT visar våra fortsatta ansträngningar för att förbli smidiga. Vi vill anpassa sig till våra kunders trender och behov på en marknadsplats som växer.”

XDAT är noterat på Cboe BZX Exchange (CBOE). ETFen kommer att förvaltas aktivt av erfarna portföljförvaltare Matthew Moberg, CPA och Joyce Lin, CFA inom Franklin Equity Group. Båda finns nära Silicon Valley och har en lång historia av att investera i innovationshantverket.

Matt Moberg, senior portföljförvaltare för Franklin Equity Group, tillägger. ”Vår uppfattning är det snabba införandet av tekniska lösningar under pandemin bara början. När vi kommit överens om hur vi ska leva i en post-pandemisk värld blir data avgörande för att driva ett företag. De och de som hanterar det väl har en konkurrensfördel, särskilt i en tid av social distansering. ”

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version