Nyheter

Fortsatt stort intresse för kreditfonder

Publicerad

den

I Tessins återkommande kundundersökning framgår att intresset för kreditfonder och börsoberoende fonder med fastighetsinriktning är fortsatt hög trots en lång och utdragen pandemi. Intresset för fastighetsinvesteringar är fortsatt stort i Sverige.

”Bygg- och fastighetsbranschen är en bransch i förändring men som investering är det en stabil placering som genererar en god avkastning i en tid med låga räntor och osäker konjunktur. Vi är stolta över att kunna möta våra medlemmars investeringsintresse genom att tillsammans med vår partner Alfakraft Fonder erbjuda kreditfonder, ett fondalternativ som komplement till lånen som förmedlas via plattformen.” säger Heidi Wik, VD för Tessin Nordic Holding AB (publ).

Fastighetsräntefonden Tessin lanserades 2019 som ett partnersamarbete och förvaltas externt av Alfakraft Fonder AB. Fonden är en alternativ investeringsfond som uteslutande investerar i lån via Tessins plattform. Fonden är en partnerfond till Tessin Capital. Sedan starten har fonden avkastat 9,72 procent och i juni 2021 innehöll fondens portfölj 35 lån med en sammanlagd utlåningsvolym om cirka 15 MSEK.

Sedan starten 2014 har Tessins medlemmar investerat cirka tre miljarder kronor i fler än 300 fastighetsprojekt i Sverige och Finland, vilket gör Tessin till Nordens ledande digitala finansieringsplattform inriktad på fastigheter sett till förmedlat kapital. Plattformen har idag över 56 000 registrerade medlemmar som enligt undersökningen är försatt mycket intresserade av fastighetslån som enskilda investeringar och färdigpaketerade låneportföljer.

Om Tessin Capital AB

Tessin Capital är ett bolag inom Tessinkoncernen som erbjuder kapitalrådgivning för institutionella investerare med utgångspunkt i kundens unika mål, behov och riskpreferenser. Tessin Capital har egna investeringsmandat och ämnar att på sikt bedriva egen kapitalförvaltning. Utöver samarbetet med Fastighetsräntefonden har Tessin Capital tillgång till investeringsmandat och lånestrukturer på motsvarande 400 MSEK i kapital som kan investeras i lån via Tessins plattform.

Nyligen kommunicerades ett nytt samarbete mellan Tessin Capital och Praktikertjänst som tillför Tessins plattform cirka 150 MSEK. Affären strukturerades av DNB Market och genom den här typen av samarbeten skapas utrymme för Tessin att förmedla större kapitalvolymer till fastighetsutvecklare.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version