Nyheter

Fortsatt stark utveckling för kryptovalutor

Publicerad

den

Sedan månadsskiftet har vi sett en fortsatt stark utveckling för kryptovalutor. Priset på Bitcoin stigit med 28,85 procent och 109,17 procent sedan årsskiftet. Bland övriga kryptovalutor är det främst Ethereum som sticker ut. Priset på Ethereum har stigit med 7,15 procent under oktober, och med 49,14 procent sedan årsskiftet.

Bitcoin steg framåt den senare delen av oktober och nådde sin högsta punkt på nästan 18 månader – och mer än dubbelt så mycket som priset i början av 2023. Detta berodde till stor del på stigande förväntningar på att SEC kommer att godkänna ETF-ansökningar från BlackRock och andra stora institutionella investerare och driva in kapital till kryptovalutor.

Kryptovalutorna verkar också ha dragit nytta av geopolitiska påfrestningar eftersom dessa växande risker har belyst kryptovalutornas internationella roll. Enligt Barrons.com har Bitcoins korrelation till S&P 500 och Nasdaq aktieindexen bleknat samtidigt som dess koppling till guldpriset har ökat.

Därför, när investerare fortsätter att flockas till guld i en period av ökande geopolitisk osäkerhet, kommer de också att inkludera kryptovalutor, även kallade ”digitalt guld.”

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version