Nyheter

Försvarsfond når förvaltad volym på 500 MUSD

Publicerad

den

VanEck Defence UCITS ETF en europeiska försvarsfond når förvaltad volym på 500 miljoner MUSD ett år efter lanseringen. Fonden investerar över hela världen i företag som är verksamma inom försvarsindustrin eller är involverade i försvarsrelaterade statliga kontrakt. Mot bakgrund av de nuvarande globala kriserna har synen på säkerhets- och försvarssektorn också förändrats i Europa

”Den snabba tillväxten av vår ETF illustrerar vikten av försvar nuförtiden för investerare”, förklarar Martijn Rozemuller, VD för VanEck Europe. ”Traditionellt har försvarsindustrin varit ett ganska känsligt ämne, särskilt i Europa. Men krigsutbrottet i Ukraina och andra områden med spänningar och konflikter runt om i världen har förändrat hur många människor ser på försvarspolitiken.”

Till exempel har många regeringar i västeuropeiska länder, som flera gånger underskridit Natos tvåprocentsmål för militära utgifter i det förflutna, aviserat ökade investeringar i försvarsinfrastruktur och militära lager för att klara tvåprocentsmålet i framtiden och säkerställa sina egna försvarsförmåga. ”Företag inom säkerhets- och vapenindustrin kan dra nytta av denna utveckling på lång sikt under de kommande åren”, sa Rozemuller.

”Med tanke på ett år sedan lanseringen av VanEck Defence UCITS ETF har händelser förstärkt den avgörande roll som försvaret spelar i världsfrågor och hur försvarsbudgetar runt om i världen stiger för att möta vår tids geopolitiska utmaningar”, sa Steven Schoenfeld, Verkställande direktör för MarketVector Indexes. ”Vårt MVDEF-index innehåller de ledande globala företagen inom försvarsindustrin, och vi är stolta över att samarbeta med VanEck Europe för att föra ut denna unika och lägliga investeringslösning till marknaden,” fortsatte han.

Sedan lanseringen våren 2023 var VanEck Defence UCITS ETF den första Pure-Play ETF tillgänglig i Europa för att erbjuda investerare tillgång till denna sektor. Fondens mål är att investera i företag som genererar merparten av sin försäljning med följande produkter eller tjänster inom försvarssektorn: Försvarsutrustning, flygteknik, kommunikationssystem och tjänster, satellitteknik, obemannade flygfarkoster, säkerhetsprogramvara, IT-hårdvara och tjänster, cybersäkerhetsprogramvara, utbildnings- och simuleringslösningar, digital kriminalteknik, spårningsenheter och e-autentiserings- eller biometriska identifieringsapplikationer.

För detta ändamål följer ETF MarketVector™ Global Defence Industry Index och exkluderar uttryckligen företag som genererar intäkter från kontroversiella vapen eller som bevisligen har misslyckats med att följa etablerade standarder eller som misstänks göra det. ETF klassificeras som artikel 6 enligt EUs offentliggörandeförordning.

ETFVanEck Defense UCITS ETF
IndexnamnMarketVector™ Global Defense Industry Index
ISINIE000YYE6WK5
Ticker LSE GBPDFNG
Ticker LSE USDDFNS
Ticker XetraDFEN
FörvaltareVanEck Asset Management B.V.
HemvistIrland
IndexleverantörMarketVector Indexes
BasvalutaUS Dollar
OmbalanseringKvartalsvis
StrukturFysisk (fullständig replikering)
UtdelningspolicyAckumulerande
Lanseringsdatum31 mars 2023
Förvaltningskostnad0.55% p.a.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version