Nyheter

Första kryptocertifikat från Xtrackers kan handlas på Xetra

Publicerad

den

Sedan i torsdags har två nya börshandlade kryptocertifikat (ETN) utgivna av Xtrackers Digital Markets kunnat handlas på Xetra och Börse Frankfurt.

Med de två ETNerna deltar investerare i prestanda för kryptovalutorna Bitcoin och Ethereum. Produkterna är fysiskt säkrade av respektive kryptovaluta och clearas centralt av Deutsche Börse Groups centrala motpart (CCP), Eurex Clearing AG. ETNerna kan handlas i antingen euro eller amerikanska dollar med hjälp av respektive Xetra-ticker.

Den årliga förvaltningsavgiften är 0,35 procent.

NamnISINKryptovalutaXetra ticker
EURUSD
Xtrackers Galaxy Physical Bitcoin ETCCH1315732250BitcoinXXBTXXBU
Xtrackers Galaxy Physical Ethereum ETCCH1315732268EthereumXETHXETU

Alla krypto-ETN som kan handlas på Xetra är fysiskt skyddade och noterade på den reglerade marknaden på Frankfurtbörsen. Dessutom clearas alla krypto-ETNXetra centralt av Eurex Clearing AG som Deutsche Börse Groups centrala motpart. Genom central clearing drar särskilt institutionella investerare nytta av väsentligt minskade risker vid avveckling av transaktioner.

Produktutbudet inom Deutsche Börses ETF & ETP-segment omfattar för närvarande totalt 2 149 ETFer, 191 ETCer och 236 ETNer. Med detta urval och en genomsnittlig månatlig handelsvolym på cirka 15 miljarder euro är Xetra den ledande handelsplatsen för ETFer och ETPer i Europa.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version