Nyheter

Första ETFen med fokus på SPAC börjar handlas

Publicerad

den

Wall Streets besatthet med specialförvärvsinstrument kan nu köpas via en börshandlad fond. Defiance Next Gen SPAC Derived ETF (NYSEArca: SPAK) kommer att börja handlas på New York Stock Exchange på torsdag, sade emittenten i ett pressmeddelande.

ETF kommer att handlas under kortnamnet SPAK och spåra både företag som skapats genom SPAC-fusioner och företag som ännu inte har hittat ett mål. Den komplexa produktens ankomst kommer då SPAC-investeringar åtnjuter en extraordinär popularitetsökning. Mer än 120 SPAC-börsintroduktioner har hittills ägt rum 2020, vilket är mer än dubbelt så många förra årets antal, enligt SPACInsider.com.

Defiance ETF kommer också att följa SPAC:er som har blivit offentliga men ännu inte identifierat ett mål. ”SPAK tillåter både finansiella rådgivare och investerare i detaljhandeln att delta i en börsintroduktionsstil för investeringen, som hittills bara var tillgänglig för stora finansinstitut,” sade Defiance i sin release.

Blankcheckföretag har ökat i popularitet i år. Företagen samlar in kapital genom börsintroduktioner i avsikt att gå samman med ett privat företag och göra den kombinerade enheten publik. SPAC har vanligtvis två år på sig att hitta ett företag att gå samman med, och ägarna är inte skyldiga att publicera ett mål innan de tar en SPAC-publik.

120 SPAC-börsintroduktioner år 2020

Mer än 45 miljarder dollar har samlats in över 120 SPAC-börsintroduktioner år 2020, enligt SPACInsider.com. Den takten överträffar 59 erbjudanden och 13,6 miljarder dollar i intäkter sett under hela förra året.

Några av årets största investeringsberättelser är knutna till den nya yran på finansmarknaden. Miljardär hedgefondförvaltaren Bill Ackman slog vågor i juli när hans SPAC, Pershing Square Tontine Holdings, samlade in ett rekordbelopp på 4 miljarder dollar i sin handelsdebut. Förra årets största börsintroduktioner för SPAC har sett en stark fart framåt 2020, med Virgin Galactic, DraftKings och Nikola som alla har rapporterat stora årliga vinster.

Fyra femtedelar av SPAK:s innehav kommer att bestå av börsintroduktioner som härrör från SPAC-fusioner, enligt en registrering från Securities and Exchange Commission. Den andra femtedelen kommer att investeras i andelar av SPAC som ännu inte har valt ett mål.

1 kommentar

Populära

Exit mobile version