Nyheter

Förändringar att vänta för denna kreditfond

Publicerad

den

Bland medelfristiga, kreditfonder som handlas som börsnoterade fonder är iShares Intermediate Credit Bond ETF (NASDAQ: CIU) ett populärt alternativ. Det finns emellertid risk för att det finns Förändringar att vänta för denna kreditfond. CIU har under mer än elva år försökt spåra ett index som består av amerikanska dollardenominerade, företagskvalitets-, suveräna, överstatliga, lokala myndigheters och icke-amerikanska byråobligationer med resterande löptider mellan ett och tio år ”, enligt iShares.

Mellanfristiga obligationer och relaterade börshandlade fonder har fortfarande en plats i investerarnas portföljer. Till exempel kan investerare överväga investment-grade, mellanfristiga statsobligationer, företagsobligationer eller båda. CIU är en väletablerad, välkänd fond i sin respektive räntekategori, men denna ETF är på väg att genomgå några viktiga förändringar.

Förändringar att vänta för denna kreditfond

CIU som har ett förvaltat kapital om cirka 6,41 miljarder dollar spårar för närvarande Bloomberg Barclays US Intermediate Credit Bond Index. Inte tidigare än den första augusti, men inte senare än den 4 oktober 2018 kommer fonden att börja spåra ett nytt underliggande index, ICE BofAML 5 -10 år US Corporate Index. CIU kommer då sluta följa Bloomberg Barclays US Intermediate Credit Bond Index ”, enligt iShares.

Från den första augusti bytte CIU kortnamn till IGIB. Den 7 augusti genomförde denna ETF en splitt, varvid en fondandel delades upp i två nya.

För närvarande äger CIU över 2600 obligationer med en effektiv löptid eller duration på 4,47 år. Durationen mäter en obligations känslighet för ränteförändringar. Cirka 92% av fondens innehav har löptider som varierar mellan tre år till tio år. Kreditrisken är mest fördelaktig med denna obligationsfond, eftersom över 84 % av innehaven är rankade som endera A eller BBB. CIU har en 30-dagars SEC-avkastning på 3,48 %. Det är en av de billigaste fonderna i sin kategori med en årlig förvaltningsavgift på bara 0,06 procent, 6 dollar på en investering på 10 000 dollar.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version