Nyheter

Fond för digital infrastruktur hade ett mycket starkt första halvår

Publicerad

den

Tematica Research Head of Indexing Mark Abssy ansluter till Thomas Warner från Proactive inför släppet av Tematicas senaste rapport om digital infrastruktur och anslutning. Deras börshandlade fond DIGI är en fond för digital infrastruktur.

Abssy ger en översikt över var hans fokus kommer att ligga under resten av kalenderåret, och noterar att han kommer att arbeta med HANetf för att marknadsföra Digital Infrastructure and Connectivity UCITS ETF.

Han fortsätter med att upprepa fondens USP, som är att den ger investerare exponering för teknik genom den digitala anslutningen och infrastrukturen som stöder sektorn snarare än genom teknikföretag i sig. Han noterar att indexet sticker ut genom att endast inkludera företag som får minst 80 % av intäkterna från digital infrastruktur och anslutning, vilket utesluter vissa stora spelare som Amazon. Han säger att teamet ”verkligen letar efter de företag som verkligen representerar på ett mycket fokuserat sätt vad strategin är.”

Han lyfter fram framgången med deras tillvägagångssätt och säger att fonden ”hade ett mycket starkt första halvår av året” och betonade att tematisk investering kräver riktad exponering.

Han berör också de senaste förändringarna i marknadssentimentet, och pekar på ett bredare deltagande bland de främsta bidragsgivarna, vilket tyder på en återgång till fundamenta.

Handla DIGI ETF

HANetf Digital Infrastructure and Connectivity UCITS ETF (DIGI ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version