Nyheter

FOHW ETF investerar i hälsovårdens värdekedja

Publicerad

den

Franklin Future of Health and Wellness UCITS ETF (FOHW ETF) försöker spåra Solactive Sustainable Health and Wellness-indexet. Solactive Sustainable Health and Wellness-index spårar resultatet för företag som är aktivt engagerade i värdekedjan för sjukvårdsteknologi. Aktierna som ingår filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning).

ETFens TER (total cost ratio) uppgår till 0,30 procent p.a. Franklin Future of Health and Wellness UCITS ETF är den enda ETF som följer Solactive Sustainable Health and Wellness-indexet. ETFen replikerar det underliggande indexets prestanda genom full replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Utdelningarna i ETFen ackumuleras och återinvesteras i ETFen.

ETF lanserades den 5 juli 2023 och har sin hemvist i Irland.

Översikt

Målet med fonden är att ge exponering för företag som är involverade i att leverera hållbara produkter och tjänster relaterade till hälsa och välmående globalt. Fonden strävar efter att följa resultatet för Solactive Sustainable Health and Wellness Index (”Indexet”) så nära som möjligt, oavsett om indexnivån stiger eller faller, samtidigt som man försöker minimera tracking error mellan fondens index så långt som möjligt. resultat och index.

Indexet består av globala aktierelaterade värdepapper emitterade av företag från utvecklade marknader och är utformat för att mäta aktieprestanda för de företag som använder teknologi och visar innovation inom hälso- och sjukvårdsbranschen samt företag som möjliggör tillgång till vård, hälsa eller hälsovård för ett brett spektrum av konsumenter inklusive äldre.

Handla FOHW ETF

Franklin Future of Health and Wellness UCITS ETF (FOHW ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURFOHW
London Stock ExchangeGBPFRHW
London Stock ExchangeUSDFOHW

Största innehav

VärdepapperSektorVikt %
ELI LILLY + COHealth care4.94
INTUITIVE SURGICAL INCHealth care3.66
MERCK + CO. INC.Health care3.61
NOVARTIS AG REGHealth care3.58
NOVO NORDISK A/S BHealth care3.45
MEDTRONIC PLCHealth care3.17
STRYKER CORPHealth care3.12
SANOFIHealth care3.01
ABBVIE INCHealth care2.92
ASTRAZENECA PLCHealth care2.83

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version