Nyheter

FOFD ETF satsar på hållbara livsmedel

Publicerad

den

Franklin Future of Food UCITS ETF (FOFD ETF) strävar efter att spåra Solactive Sustainable Food-indexet. Solactive Sustainable Food Index följer företag över hela världen som är verksamma inom affärsområdet att utveckla och producera hållbar mat. Aktierna som ingår filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning).

ETFens TER (total cost ratio) uppgår till 0,30 % p.a. Franklin Future of Food UCITS ETF är den enda ETF som följer Solactive Sustainable Food-indexet. ETFen replikerar det underliggande indexets prestanda genom full replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Utdelningarna i den börshandlade fonden ackumuleras och återinvesteras i ETFen.

Denna ETF lanserades den 5 juli 2023 och har sin hemvist i Irland.

Fondbeskrivning

Målet med fonden är att ge exponering för företag som är involverade i hållbara metoder över hela livsmedelsindustrin globalt. Fonden strävar efter att följa utvecklingen av Solactive Sustainable Food Index (”Index”) så nära som möjligt, oavsett om indexnivån stiger eller faller, samtidigt som man försöker minimera tracking error mellan fondens resultat och så långt som möjligt indexets.

Indexet består av globala aktierelaterade värdepapper emitterade av företag från utvecklade marknader och är utformat för att mäta aktieprestanda för de företag relaterade till livsmedelsindustrin som använder teknologi, effektiva produktions- och leveransmetoder och/eller demonstrerar innovation i syfte att skapa ett hållbart matekosystem.

Handla FOFD ETF

Franklin Future of Food UCITS ETF (FOFD ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURFOFD
London Stock ExchangeGBPFRFD
London Stock ExchangeUSDFOFD

Största innehav

VärdepapperSektorVikt %
XYLEM INCIndustri5.75
HITACHI LTDIndustri4.66
DANONEDagligvaror4.53
DEERE + COIndustri4.39
AMERICAN WATER WORKS CO INCUtilities4.23
ECOLAB INCMaterials4.03
DUPONT DE NEMOURS INCMaterials3.81
UNILEVER PLCDagligvaror3.80
SYSCO CORPDagligvaror3.75
BAYER AG REGHealth care3.56

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version