Nyheter

FLPE ETF investerar i Private Equity företag

Publicerad

den

FlexShares Listed Private Equity UCITS ETF (FLPE ETF) eftersträvar investeringsresultat som generellt motsvarar pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och kostnader, för Foxberry Listed Private Equity SDG Screened USD Net Total Return Index (”det underliggande indexet”).

Amundi Prime Euro Corporates UCITS ETF DR (D) investerar i aktier i private equity-bolag med fokus på världen. Det underliggande indexet består av ett urval av cirka 100 noterade värdepapper som ger exponering mot de främsta enheterna som verkar inom private equity-området, enligt Foxberry® Ltd. Utdelningarna i fonden delas ut till investerarna (årligen).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,40 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). FlexShares Listed Private Equity UCITS ETF (FLPE) är en mycket liten ETF.

Unik design

Det underliggande indexet består av ett urval av cirka 100 noterade värdepapper som ger exponering mot de främsta enheterna som är verksamma inom private equity-området, enligt Foxberry Ltd.

Det underliggande indexet integrerar ett unikt Private Equity Purity Score, som rangordnar värdepapper på en skala från noll till fem, för att identifiera investeringsmöjligheter och betona portföljexponering mot värdepapper som speglar private equity-temat. Det huvudsakliga affärssyftet för sådana enheter måste vara ”privat kapital” som innebär att investera i företag, engagera sig i hävstångsköp eller företagsköp. Sådana enheter måste självklassificeras eller klassificeras i olika branschtaxonomier som ”privata aktier”.

Handla FLPE ETF

FlexShares Listed Private Equity UCITS ETF (FLPE) är noterat på Euronext Amsterdam med en total kostnadskvot (TER) på 0,40 %.

Euronext Amsterdam är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Största innehav

VärdepapperVikt %
KKR9.9702%
BLACKSTONE INC9.6324%
BROOKFIELD AST. MANAGE-CL9.0360%
PROSUS NV8.1780%
PARTS. GRP. HLDG.7.6960%
3I GRP.5.4567%
APOLLO GBL. MGT.5.3115%
ARES MGT. A3.0614%
ONEX2.9734%
INTERMEDIATE CAP. GRP.2.8146%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version