Nyheter

FLBL ETF investerar i seniorlån

Publicerad

den

Franklin Liberty Senior Loan ETF (BATS: FLBL ETF) är en amerikansk börshandlad fond. Det är en aktiv förvaltad fond som investerar i USD-denominerade seniorlån.

FLBL Factset Analytics Insight

FLBL investerar i amerikanska och icke-amerikanska företag i seniora lån i USD. Fonden strävar efter att producera en hög nivå av löpande inkomster, med kapitalbevarande som ett sekundärt mål. Skulden är i allmänhet rörlig ränta och underinvesteringsgrad, rankad B- eller bättre, men upp till 25% av fondernas innehav kan ha lägre kreditbetyg. Rörliga räntor eliminerar praktiskt taget ränterisken i portföljen, men kan öka kreditrisken om emittenterna kämpar för att göra större betalningar när räntorna stiger. Exponeringen för emittenter utanför USA är begränsad till 25%.

För investerare som försöker hantera ränterisk genom en aktivt förvaltad portfölj med rörlig ränta.

• Proprietär investeringsmetod utvärderar det investerbara universum över två viktiga dimensioner: sannolikheten för fallissemang och förlust med tanke på standard

• Leds aktivt av ett dedikerat, erfaret investeringsteam som sedan 1997 har investerat i lån med rörlig ränta genom olika kreditcykler

• Söker en hög nivå av löpande inkomster med ett sekundärt mål om kapitalbevarande

Handla FLBL ETF

Franklin Liberty Senior Loan ETF (FLBL ETF) är en amerikansk börshandlad fond. Denna börshandlade fond finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Största innehav

DYNASTY ACQUISITION CO INC1.95%
ADMI CORP1.88%
ASURION LLC1.72%
PHOENIX GUARANTOR INC1.71%
ATHENAHEALTH INC1.65%
SEDGWICK CLAIMS MGMT SVCS INC1.64%
ASSUREDPARTNERS INC1.55%
CLEAR CHANNEL OUTDOOR HLDNGS I1.51%
FINASTRA USA, INC.1.50%
BWAY HLDG CO1.50%

Innehav kan komma att förändras

De tio största innehaven står för 16,61 procent av denna fonds kapital.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version