Nyheter

Fischer Gaming och HANetf lanserar Europas första sports betting and iGaming ETF

Publicerad

den

Fischer Gaming, ett boutiquekonsultföretag som specialiserat sig på den globala spelindustrin, kommer att introducera Europas ETF-riktad mot företag inom sports betting och onlinespelindustrin.

Sports Betting and iGaming UCITS ETF (BETZ) noteras på Londonbörsen i juni och har en kostnadsprocent på 0,69 procent. Fonden marknadsförs i samarbete med den Londonbaserade ETF-plattformen HANetf.

Explosiv tillväxt

Enligt Fischer Gaming är sportspel och iGaming – onlinebettingaktiviteter som kasinospel, poker och fantasysport – redo för snabb expansion under det kommande decenniet. Företaget pekar på forskning från Goldman Sachs som förutspår en tillväxt på den amerikanska sportspel- och iGaming-marknaden på cirka 2300% mellan 2020 och 2033 till 53 miljarder dollar.

Den huvudsakliga katalysatorn för denna tillväxt förväntas vara gynnsamma reglerande förändringar medan bredare social acceptans av sportspel, tekniska framsteg som förbättrar online-spelupplevelsen och stöd från ett partnernätverk av sportligor, lag och medieföretag kommer också att fungera som medvind.

Vid sidan av denna snabba branschutveckling tror Fischer Gaming att investerare kan förvänta sig höga EBITDA-marginaler, starka fria kassaflöden och en hög avkastning på investeringen.

Aaron Fischer, grundare och VD för Fischer Gaming, sade: ”Efter att ha bevittnat en enorm uppgång i utnyttjandet av sportspel och iGaming stimulerad av gynnsamma reglerande förändringar, känner vi att det är den perfekta tiden att starta vårt Sports Betting och iGaming UCITS ETF. Tillväxtprognoserna för denna sektor är enormt lovande och vi är glada att kunna erbjuda europeiska investerare möjlighet att få exponering för denna spännande och utvecklande marknad. ”

Hector McNeil medgrundare och co-CEO på HANetf, kommenterade: ”HANetf har konsekvent varit i framkant av innovation inom den europeiska ETF-marknaden och tillägget av Sports Betting och iGaming UCITS ETF ger bara ytterligare trovärdighet till det påståendet. Vi är mycket glada att äntligen erbjuda den europeiska investeraren en plats vid bordet Sports Betting och iGaming, efter att ha sett från sidan hur deras nordamerikanska motsvarigheter har utnyttjat denna spännande tillväxtmarknad. ”

Indexmetodik

ETF kommer att spåra Solactive Fischer Sports Betting and iGaming Index som utvecklades av Fisher Gaming i samarbete med Frankfurt-baserade indexoperatör Solactive.

Indexet väljer sina beståndsdelar från ett universum av utvecklade och framväxande marknadsföretag (exklusive kinesiska A-aktier) med börsvärden större än 100 miljoner dollar och genomsnittliga dagliga handelsvolymer över 250 000 dollar. Samtliga är företag inom sports betting och onlinespelindustrin.

Aktieval drivs av ARTIS, Solactives egenutvecklade algoritm för naturlig språkbehandling. ARTIS identifierar företag som är kopplade till ett visst tema genom att söka efter relaterade nyckelord i ett företags offentligt tillgängliga dokument.

Med hänvisning till sportbetting och iGaming-temat identifierar ARTIS företag inom sports betting och onlinespelindustrin, det vill säga företag med affärsverksamhet relaterade till spelplattformar online, spel-till-konsument-speloperatörer och konsumentvänliga varumärken, leverantörer av onlinespelplattformar och medieföretag som specialiserat sig på strömmande spelrelaterat innehåll . De 500 företag med de högsta poängen för ARTIS-tematiska relevans väljs för att bilda indexuniverset.

Metoden granskar sedan företag som inte har intäkter från sportspel eller iGaming-aktiviteter, liksom företag som får mer än 50% av sina intäkter från hästkapplöpning och lotterier.

De återstående beståndsdelarna vägs av free float justerat marknadsvärde med ett tak på 8% på pure-play-företag – de som får mer än 50% av sina intäkter från sportspel och iGaming – och ett tak på 5% på alla andra aktier . Rekonstitution och ombalansering sker kvartalsvis.

Enligt Fischer Gaming täcker indexet en rad större konsumentinriktade företag, inklusive Caesars Entertainment, DraftKings, Flutter, Entain, MGM Resorts International och PointsBet, samt vissa ”plockar och spader” -företag, såsom Evolution Gaming, IGT , Playtech och Kambi, som tillhandahåller andra tjänster till branschen men utgör en viktig del av värdekedjan.

Fondens sponsorer hoppas utan tvekan fonden efterliknar framgången för den NYSE Arca-listade Roundhill Sports Betting & iGaming ETF (BETZ US). Fonden lanserades av ETF-butiken Roundhill Investments för mindre än ett år sedan och har samlat mer än 450 miljoner dollar i tillgångar och levererat en avkastning på 100% till investerare.

Handla BETZ

Det är i dagsläget endast kommunicerat att Sports Betting and iGaming UCITS ETF (ticker: BETZ) kommer att listas på Londonbörsen. Det gör det möjligt för europeiska investerare att handla denna börshandlade fond genom en mäklare som erbjuder handel på denna marknadsplats, till exempel DEGIRO.

HANetf har emellertid noterat sina övriga ETFer på tyska Xetra och Milanobörsen efter att ha börjat med en notering i London. Om så sker även med BETZ ETF innebär det att det kommer att gå att handla denna ETF genom en svensk nätmäklare som Nordnet eller Avanza. Historiskt sett har detta skett en dryg vecka efter att den initiala listningen skett på London Stock Exchange.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version