Nyheter

Fintech företagen gynnas när allt fler säger nej till kontanter

Publicerad

den

land de tematiska börshandlade fonderna stiger den amerikanska börshandlade fonden ARK Fintech Innovation ETF (ARKF) till stjärnstatus i år. Flykten från kontanter, påskyndad av coronaviruspandemin, är en stor anledning till varför. Viktigt är att övergången till kontantlösa och kontaktlösa betalningar inte kommer att avta när Coronaviruset besegras. Demografisk medvind kan se till att detta är ett drag med stora långsiktiga konsekvenser.

Kort och digitala betalningar utnyttjar långsamt men säkert kontanter som primära betalningsformer runt om i världen, vilket ger en tvingande långsiktig startbana för ARKF-investerare. I Sverige är vi sedan lång tid tillbaka vana vid både kort, digitala betalningar och Swish, men så är inte alltid fallet i resten av världen.

”Innan vi kan tänka på en kontantfri framtid måste vi dock förstå våra nuvarande vanor. Färre än en av fem svarande (16%) sa att de alltid bär kontanter, medan 27% sa att de bär det mesta av tiden, och 37% svarade ”ibland.” När amerikaner har kontanter på sin person, bär de en genomsnitt $ 46, visar en undersökning utförd av Travis Credit Union.

Hur en minskning av kontantbärande gynnar Fintech

Med COVID-19 som blossar upp igen i vissa regioner, kommer kontaktlösa betalningar och ARKF-komponenterna med exponering för det temat att gynna igen. På industrinivå ses contactless som ett futuristiskt koncept, men en integrerad del av ARKF-avhandlingen är framtiden nu. Kontaktlösa betalningar kunde se deras andel av alla betalningar öka till 15 procent på grund av Coronaviruset. Att lägga till fallet för ARKF är att idén om digitala betalningar inte är begränsad till yngre, mer tekniskt kunniga generationer.

”Det kanske inte är överraskande att millenials är minst benägna att ha kontanter i plånboken när som helst: 40% sa att de bär det mest eller hela tiden, jämfört med 45% av Generation X och 59% av alla babyboomers. Men även om boomers mest sannolikt kommer att ha kontanter, bär de också det lägsta beloppet, i genomsnitt bara 42 dollar i plånboken, ”konstaterar Travis Credit Union.

ARKF investerar i värdepapper i företag som ARK tror flyttar finansiella tjänster och ekonomiska transaktioner till teknikinfrastrukturplattformar, vilket i slutändan revolutionerar finansiella tjänster genom att skapa enkelhet och tillgänglighet samtidigt som kostnaderna minskar.

Avgörande för ARKF-avhandlingen är att även om många människor bär kontanter, föredrar de faktiskt andra former av betalning.

”Trots att majoriteten av de tillfrågade hade kontanter i plånboken vid tidpunkten för undersökningen (92%) gillar de flesta inte att använda den. Bara en av tre sa att de föredrar att använda kontanter för att betala för varor. Av dem sa mer än hälften (54%) att de gör det på grund av den integritet och säkerhet som kontanter erbjuder. En av tre sa att det är helt enkelt för att kontanter är mest accepterade, och 14% gör det för att hålla sig inom sin budget snarare än att riskera överutgifter”, konstaterar Travis Credit Union.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version