Nyheter

Fidelity går in i kryptorymden med Europas billigaste bitcoin ETP

Publicerad

den

Fidelity International har tagit sig in i kryptovalutaområdet med lanseringen av den gemensamt billigaste bitcoinbörshandlade produkten (ETP) i Europa. I skrivande stund är Fidelitys produkt Europas billigaste bitcoin ETP.

Fidelity Physical Bitcoin ETP (FBTC) är noterad på Deutsche Boerse och Frankfurtbörsen med en total kostnadskvot (TER) på 0,75 %, den gemensamt billigaste på den europeiska marknaden tillsammans med SEBA Banks Bitcoin Tracker Certificate USD (SBTCU).

FBTC kommer att listas på SIX Swiss Exchange under de kommande veckorna.

Fysiskt uppbackad kommer FBTC att clearas centralt av Eurex Clearing med Fidelity Digital Assets som förvaringsinstitut.

Brown Brothers Harriman kommer att fungera som administratör och överföringsagent för produkten.

Fidelity International sa att de lanserade FBTC för institutionella och professionella kunder efter en Fidelity Digital Assets-undersökning som visade att 70 % av institutionella svarande förväntar sig att investera i digitala tillgångar i framtiden.

Christian Staub, VD för Europa på Fidelity International, sa: ”Den underliggande Distributed Ledger Technology (DLT) har potential att revolutionera det finansiella systemet över tid och störa många delar av finansvärlden med djupgående konsekvenser för investerare.

”När denna teknik blir alltmer accepterad, efterfrågar våra kunder med rätta ett effektivt sätt att dra nytta av denna trend. FBTC erbjuder sina kunder en institutionell kvalitetslösning för att komma in på marknaden på ett välbekant, enkelt och säkert sätt.”

Fidelity är den senaste ETF-emittenten att gå in på den snabbt växande marknaden för digitala tillgångar. I november förra året presenterade den amerikanska jätten Invesco Invesco Physical Bitcoin ETP (BTIC) som är noterat på Deutsche Boerse.

Handla FBTC

Fidelity Physical Bitcoin ETP (FBTC) är en europeisk börshandlad kryptovaluta som är noterad på Deutsche Boerse.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version