Nyheter

FDNU ETF ger exponering mot amerikanska Internetföretag

Publicerad

den

First Trust Dow Jones Internet UCITS ETF Acc (FDNU ETF) strävar efter att ge investerare en totalavkastning, med hänsyn till kapital- och inkomstavkastning, som återspeglar avkastningen från ett aktieindex som kallas Dow Jones Internet Composite IndexSM (”Index”).

För att uppnå sitt investeringsmål är investeringspolicyn för denna fond att investera minst 90 % av dess nettotillgångar i en portfölj av aktievärdepapper som består av aktier i indexet eller andra depåbevis som representerar värdepapper i indexet där direkt investering i ett värdepapper som ingår i Indexet är inte genomförbart eller möjligt.

Beskrivning av First Trust Dow Jones Internet UCITS ETF Acc

First Trust Dow Jones Internet UCITS ETF Acc investerar i aktier med fokus på Technology, USA. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,55 % per år. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). First Trust Dow Jones Internet UCITS ETF Acc är en liten ETF med tillgångar på 23 miljoner GBP under förvaltning. FDNU ETF är äldre än 3 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

Dow Jones Internet Composite-index spårar amerikanska amerikanska företag, som genererar minst 50 procent av sina intäkter från internetrelaterade tjänster.

Handla FDNU ETF

First Trust Dow Jones Internet UCITS ETF Acc (FDNU ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext AmsterdamEURFDNE
London Stock ExchangeGBXFDN
London Stock ExchangeUSDFDNU

Största innehav

VärdepapperVikt %
Amazon.com, Inc.8.95%
Meta Platforms Inc. (Class A)6.14%
Alphabet Inc. (Class A)5.46%
Cisco Systems, Inc.5.11%
Salesforce, Inc.5.05%
Alphabet Inc. (Class C)5.04%
Netflix, Inc.3.70%
PayPal Holdings, Inc.3.63%
Snowflake Inc. (Class A)2.95%
Veeva Systems Inc. (Class A)2.68%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version