Nyheter

FAS ETF med tre gånger hävstången

Publicerad

den

Direxion Daily Financial Bull 3X Shares (FAS ETF) är en hävstångs ETF. Den försöker leverera tre gånger utvecklingen av det underliggande indexet. Denna ETF har en syster som heter FAZ ETF som ger 3x gånger den inverterades utvecklingen av indexet. Båda dessa ETFer arbetar med derivat, vilket förklarar den relativt höga förvaltningskostnaden på 1,07 procent.

Dessa hävstångs ETF:er söker en avkastning som är 300% eller -300% av avkastningen för deras jämförelseindex för en enda dag. Fonderna bör inte förväntas ge tre gånger eller negativa tre gånger avkastningen för jämförelsens kumulativa avkastning under perioder som är större än en dag.

FAS tillhandahåller 3x exponering mot ett marknadsvärderat index för stora amerikanska finansiella företag.

Om FAS ETF

För en brant kostnadskvot erbjuder FAZ 3x skuldsatt exponering mot Russell 1000 Financial Services Index – en delmängd av Russell 1000 Index som mäter resultatet för stora finansiella poster. Vid första anblicken verkar fonden dyr, men notera att FAS är utformat som ett kortfristigt handelsverktyg – inte en långsiktig investering, så få handlare kommer att påverkas allvarligt av avgiften.

Fonden balanserar om dagligen. Som ett resultat leder sammansättning och vägberoende till brist på förutsägbarhet i fondens långsiktiga avkastning i förhållande till dess index. FAS:s stora tillgångsbas är fortfarande ett tecken på fondens starka investerarintresse. FAZ utmärker sig också när det gäller likviditet, eftersom fonden handlas i stora volymer med snäva spreadar.

Handla FAS ETF

Direxion Daily Financial Bull 3X Shares (FAS ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i Direxion Daily Financial Bull 3X Shares (FAS ETF).

Indexets tio största innehav

InnehavVikt
Berkshire Hathaway12,10
JP Morgan Chase10,67
Bank Of America6,50
Citigroup3,56
Wells Fargo3,14
Blackrock2,94
Morgan Stanley2,53
The Goldman Sachs Group2,42
S&P Global Inc2,19
Charles Schwab2,02

Sektorvikter

Banks36,47
Capital Markets26,53
Insurance20,08
Diversified Financial Services12,73
Consumer Finance1,57
Professional Services0,99
Mortgage Real Estate Investment Trusts (REITs)0,82
IT Services0,49
Thrifts & Mortgage Finance0,33

Aktier som du exponeras när du köper FAS ETF

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version