Nyheter

EXXY ETF ger bred exponering mot olika råvaror

Publicerad

den

iShares Diversified Commodity Swap UCITS ETF (DE) (EXXY ETF) investerar i en råvarukorg som ger bred tillgång till olika råvaror.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,46 % p.a. Fonden replikerar utvecklingen av det underliggande indexet syntetiskt med en swap. iShares Diversified Commodity Swap UCITS ETF (DE) är en stor ETF med tillgångar på 589 miljoner euro under förvaltning. EXXY ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Tyskland.

Varför EXXY?

Exponering för ett brett utbud av råvaror, med ett tak för varje sektor till 33 %

Exponering genom totalavkastningsswap mot företag från energi-, ädelmetall-, industrimetaller, boskaps- och jordbrukssektorerna

Diversifierad exponering mot råvaror

Investeringsmål

EXXY strävar efter att följa utvecklingen av ett index som erbjuder exponering mot 20 råvaror genom att använda en totalavkastningsswap.

Investeringsstrategi

Bloombergs råvaruindex spårar priset på terminskontrakt på råvaror, som representerar följande råvarusektorer: energi, ädelmetaller, industrimetaller, boskap och jordbruk.

Handla EXXY ETF

iShares Diversified Commodity Swap UCITS ETF (DE) (EXXY ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och Euronext Amsterdam.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEUREXXY
Stuttgart Stock ExchangeEUREXXY
Borsa ItalianaEUREXXY
Euronext AmsterdamUSDEXXY
XETRAEUREXXY

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version