Nyheter

EWZS ETF köper aktier i brasilianska small caps

Publicerad

den

iShares MSCI Brazil Small-Cap ETF (EWZS ETF) följer ett marknadsvärdevägt index över brasilianska småbolag. iShares MSCI Brazil Small-Cap ETF (EWZS ETF), som handlas på Nasdaq, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,59 procent.

EWZS Factset Analytics Insight

EWZS är i huvudsak en satsning på de sektorer som dominerar den brasilianska småbolagsmarknaden. Med det sagt investerar den fortfarande i en mängd olika sektorer, vilket ger den en bredare klassificering. Indexet balanseras om kvartalsvis och använder börsvärde för att välja och väga dess beståndsdelar. Fonden använder en representativ urvalsstrategi, vilket innebär att den kommer att investera i ett urval av värdepapper som tillsammans har en investeringsprofil som liknar det underliggande indexets. Sammantaget är EWZS ett lönsamt val för investerare som vill ha neutral exponering mot den brasilianska småbolagsmarknaden.

Varför EWZS?

  1. Exponering mot små publika företag i Brasilien (small caps)
  2. Riktad tillgång till brasilianska småbolagsaktier
  3. Används för att uttrycka en syn på ett enskilt landsmarknadssegment; koppla ihop med EWZ för omfattande täckning i Brasilien

Investeringsmål

iShares MSCI Brazil Small-Cap ETF strävar efter att spåra investeringsresultaten för ett index som består av småkapitaliserade brasilianska aktier.

Fondsammanfattning

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten för MSCI Brazil Small Cap Index. Fonden kommer i allmänhet att investera minst 80 % av sina tillgångar i de värdepapper som ingår i det underliggande indexet och i investeringar som har ekonomiska egenskaper som är väsentligen identiska med de värdepapper som ingår i det underliggande indexet. Indexet är ett fritt flytande-justerat börsvärdeviktat index som är utformat för att i första hand mäta utvecklingen av aktierelaterade värdepapper i företag med små värden som är noterade på börser i Brasilien.

Handla EWZS ETF

iShares MSCI Brazil Small-Cap ETF (EWZS ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i EWZS ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med Shares MSCI Brazil Small-Cap ETF (EWZS ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISIN
EMBR3EMBRAER SAIndustri3.98BREMBRACNOR4
PRIO3PETRO RIO SAEnergi3.77BRPRIOACNOR1
ASAI3SENDAS DISTRIBUIDORA SADagligvaror2.94BRASAIACNOR0
ENEV3ENEVA SAUtilities2.85BRENEVACNOR8
MRFG3MARFRIG FRIGORIFICOS SADagligvaror2.46BRMRFGACNOR0
GOAU4METALURGICA GERDAU PREF SAMaterials2.41BRGOAUACNPR8
LCAM3COMPANHIA DE LOCACAO DAS AMERICASIndustri2.32BRLCAMACNOR3
SULA11SUL AMERICA UNITS SAFinans2.27BRSULACDAM12
TAEE11TRANSMISSORA ALIANCA ENERGIA ELETRUtilities2.26BRTAEECDAM10
YDUQ3YDUQS PARTICIPACOES SASällanköpsvaror2.09

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version