Nyheter

EWV ETF ger den dubbla omvända avkastningen på japanska aktier

Publicerad

den

ProShares UltraShort MSCI Japan (EWV ETF) ger 2x omvänd exponering mot MSCI Japan Index, som täcker cirka 85 % av det free float justerade börsvärdet på den japanska aktiemarknaden. ProShares UltraShort MSCI Japan (EWV ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,95 procent.

EWV Factset Analytics Insight

EWV tillhandahåller 2x inverterad exponering mot MSCI Japan Index, som syftar till att fånga den breda japanska aktiemarknaden. Det underliggande indexet består av marknadsviktade japanska stora och medelstora företag som täcker cirka 85 % av det japanska investeringsvärlden. Fonden uppnår hävstångseffekt främst genom att använda swapavtal.

Som en inriktad produkt med dagliga återställningar är EWV inte en köp-och-håll-investering och bör inte förväntas ge indexavkastning som är längre än en endagsperiod. EWV är den omvända versionen av sin systerfond EZJ, som ger 2x lång exponering mot samma index. Å andra sidan kan exponering utan skuldsättning uppnås genom iShares EWJ.

Investeringsmål

ProShares UltraShort MSCI Japan söker dagliga investeringsresultat, före avgifter och kostnader, som motsvarar två gånger det omvända (-2x) av den dagliga utvecklingen för MSCI Japan Index®.

Viktiga överväganden

Denna korta ProShares ETF strävar efter en avkastning som är -2x avkastningen av dess underliggande jämförelseindex (mål) för en enskild dag, mätt från en NAV-beräkning till nästa.

På grund av sammansättningen av dagliga avkastningar kan innehavsperioder som är längre än en dag resultera i avkastning som skiljer sig väsentligt från målavkastningen, och ProShares avkastning under andra perioder än en dag kommer sannolikt att skilja sig i mängd och möjligen riktning från målavkastningen. för samma period. Dessa effekter kan vara mer uttalade i fonder med större eller omvända multiplar och i fonder med volatila riktmärken.

Investerare bör övervaka sina innehav så ofta som dagligen. Investerare bör konsultera prospektet för ytterligare information om beräkningen av avkastningen och riskerna med att investera i denna produkt.

Vanliga användningsområden för omvänd exponering

Försök att dra nytta av en marknadsnedgång

Hjälp till att säkra sig mot en förväntad nedgång

Underviktsexponering mot ett marknadssegment

Fondsammanfattning

Fonden investerar i finansiella instrument som ProShare Advisors anser i kombination bör ge daglig avkastning i överensstämmelse med fondens investeringsmål. Indexet justerar börsvärdet för indexbeståndsdelar för free float och mål för indexinkludering 85 % av det free float-justerade börsvärdet i Japan. Fonden är icke-diversifierad.

Handla EWV ETF

ProShares UltraShort MSCI Japan (EWV ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i EWV ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med ProShares UltraShort MSCI Japan (EWV ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i ProShares UltraShort MSCI Japan (EWV ETF). Till IGs ETF Screener.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version