Nyheter

EWP ETF för spanska aktier

Publicerad

den

iShares MSCI Spain Index ETF (EWP ETF) spårar ett marknadsvärdevägt index för spanska aktier. Detta index täcker de 85 procent av de spanska företagen mätt efter marknadsvärde. EWP är en utdelande ETF som kommer med en förvaltningskostnad på 0,51 procent. iShares MSCI Spain Index ETF är en amerikansk börshandlad fond som handlas på NYSE.

EWP Factset Analytics Insight

EWP är den första ETF som erbjuder vaniljexponering mot den spanska aktiemarknaden. Den koncentrerade fonden består av stora och medelstora företag, utvalda och viktade med marknadsvärde vilket resulterade i en högt tung portfölj.

Det underliggande indexet syftar till att uppfylla kraven i Regulated Investment Company (RIC) genom att använda en takmetodik så att ingen enskild beståndsdel överstiger 25 procent av indexvikten och den sammanlagda vikten för beståndsdelar med över 5 procent vikt i indexet begränsas till 50 procents vikt av portföljen. Sammantaget levererar EWP effektivt en representativ, tillgänglig exponering mot den spanska aktiemarknaden. Indexbalanseringen sker kvartalsvis.

Varför EWP?

  1. Exponering för stora och medelstora företag i Spanien
  2. Riktad tillgång till den spanska aktiemarknaden
  3. Använd för att uttrycka en enda landsvy

Investeringsmål

IShares MSCI Spain ETF försöker spåra investeringsresultaten för ett index som består av spanska aktier.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten för MSCI Spain 25/50 Index. Fonden kommer alltid att investera minst 80% av sina tillgångar i värdepapper i sitt underliggande index och i depåbevis som representerar värdepapper i sitt underliggande index. Det underliggande indexet är ett fritt float-justerat marknadsvärdevägt index med en takmetod som tillämpas på emittentvikter så att ingen enskild emittent överstiger 25% av den underliggande indexvikten och alla emittenter med en vikt över 5% inte kumulativt överstiger 50 % av den underliggande indexvikten. Fonden är icke-diversifierad.

Handla EWP ETF

iShares MSCI Spain Index ETF (EWP ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i GAMR. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med denna börshandlade fond i form av CFDer. Till CMC Markets.

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)
IBEIBERDROLA SAUtilities18.61
SANBANCO SANTANDER SAFinans15.98
ITXINDUSTRIA DE DISENO TEXTIL INDITEXSällanköpsvaror9.22
CLNXCELLNEX TELECOM SAKommunikation5.63
BBVABANCO BILBAO VIZCAYA ARGENTARIA SAFinans5.14
FERFERROVIAL SAIndustri4.83
AMSAMADEUS IT GROUP SAInformationsteknologi4.56
TEFTELEFONICA SAKommunikation4.56
CABKCAIXABANK SAFinans4.37
AENAAENA SME SAIndustri4.07

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version