Nyheter

EWG2 ETC gör det möjligt för tyska investerare att handla guld skattefritt

Publicerad

den

Boerse Stuttgart Securities GmbH ger ut en börshandlad råvara (ETC) under namnet EUWAX Gold II (WKN: EWG2L). Du kan handla EWG2 ETC flexibelt och enkelt på Stuttgartbörsen varje handelsdag mellan kl. 08.00 och 22.00. Om du säljer EUWAX Gold II kommer din bank vanligtvis inte att dra av skatter.

Noggrann till grammet

EUWAX Gold II värdepapperiserar ett gram guld i en 100 grams guldtacka. Du kan inte bara handla vilken valör som helst, du kan också få det fysiska guldet levererat till dig till exakt gram.

Billig

För köp och försäljning av EUWAX Gold II uppstår endast de vanliga börstransaktionskostnaderna, vilka beräknas av respektive depåbank. Det finns inga årliga avgifter för förvaring och försäkring av det deponerade guldet.

Hög handelskvalitet

Som en källa till likviditet säkerställer EUWAX AG snäva köp- och säljpriser och snabb orderutförande.

100 procent guld

EUWAX Gold II är 100 procent backad med fysisk ädelmetall. Ädelmetallinventeringen förvaras i Tyskland i Boerse Stuttgart Securities GmbH depåbolags valv

Utan skatteavdrag

På grund av produktstrukturen för EUWAX Gold II drar banker och nätmäklare i allmänhet inte skatter vid försäljning. Detta innebär att köp och inlösen eller försäljning hos EUWAX Gold II behandlas på samma sätt som med fysiskt guld. Här är kapitalvinster skattefria efter en innehavstid på ett år.

Leverans

Den fysiska leveransen i form av små tackor är gratis för 100 gram guld eller en multipel därav inom Tyskland. Vid avvikande valörer uppkommer form och i förekommande fall leveranskostnader. Övningen, det vill säga begära fysisk leverans i form av guldtackor, kan ske vilken handelsdag som helst. Leveransen, som är avgiftsfri, sker i form av basvärdet 100 gramstackor.

Investeringsstrategi

Guldspotpriset är priset på guld i amerikanska dollar.

Handla EWG2 ETC

EUWAX Gold II (EWG2 ETC) är en helt säkerställd börshandlad råvara (ETC) som handlas på Stuttgart Stock Exchange.

Stuttgart Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEUREWG2
gettexEUREWG2

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version