Nyheter

Europeisk Bitcoinfond ser inflöden på 460 MUSD

Publicerad

den

En europeisk Bitcoinfond, BTCetc -ETC Group Physical Bitcoin (BTCE) är den ledande europeiska Bitcoin-börshandlade produkten med 459,66 miljoner dollar inflöde under första kvartalet 2021. HANetf rapporterar att denna Europeisk Bitcoinfond ser inflöden på 460 MUSD vilket gör det till den ledande börshandlade Bitcoinprodukten på marknaden.

ETC Groups BTCetc -ETC Group Physical Bitcoin (ticker BTCE) är den bästa börshandlade produkten (ETP) för inflöden, daglig omsättning och spread mellan åtta Bitcoin ETP i år i Europa

• Gruppens Physical Ethereum ETC (Ticker: ZETH) som lanserades i mars är den bäst presterande inflödet, den dagliga omsättningen och spridningen bland de tre Ethereum ETP:erna som nyligen lanserades på Deutsche Boerse Xetra-plattformen.

• Bitcoin- och Ethereum-produkterna från ETC Group distribueras på HANetf-plattformen tillsammans med dess växande utbud av innovativa ETC:er och ETP:er

ETC Group lanserade nyligen den första Litecoin ETC, LTCetc – ETC Group Physical Litecoin (ELTC) på Deutche Boerse Xetra i april 2021

• HANetfs tillgångar under förvaltning bryter genom 2,5 miljarder dollar

Europeisk Bitcoinfond är den marknadsledande Bitcoin-börshandlade produkten

ETC Groups BTCetc -ETC Group Physical Bitcoin (ticker: BTCE) ’BTCE’ har etablerat sin position som den marknadsledande Bitcoin-börshandlade produkten (ETP) i Europa eftersom den fortsätter att locka starkt intresse från investerare.

Inflödena under årets tre första månader nådde 459,66 miljoner dollar – cirka 41% av det totala inflödet till åtta Bitcoin ETP under perioden – medan den dagliga omsättningen på 51,158 miljoner dollar var nästan dubbelt så nära närmaste rival.1 En del av denna framgång beror på BTCE-handel till en lägre premie eller rabatt på priset på Bitcoin än konkurrenter i Europa och Nordamerika vilket gör det till den ledande Europeisk Bitcoinfond även på det området. Detta uppnås till stor del genom den djupa poolen av likviditetsleverantörer i världsklass och auktoriserade deltagare som är aktiva i BTCE ETP.

Framgången för BTCE, som var den första kryptovalutaprodukten som lanserades på XETRA i juni förra året, följs av ETC Groups Physical Ethereum ETC (Ticker: ZETH) ’ZETH’ som spårar priset på Ethereum, och som BTCE handlar till en lägre premie och rabatt än liknande ETP2. ZETH var också den första Ethereum ETP som noterades på Deutsche Boerse.

ZETH, som lanserades den 8 mars 2021, har nått 40 miljoner dollar AUM3 och är redan etablerat som de mest flytande Ethereum ETP-produkterna på Xetra med en daglig omsättning på 916 724 USD 5. ETC Group följde de senaste framgångsrika lanseringarna med den första Litecoin ETP som listades på Xetra 14 april 2021. Detta växande sortiment visar tydligt ETC Groups avsikt att vara den ledande krypto-ETP-leverantören i Tyskland och Europa.

Snabb tillväxt i den förvaltade volymen

BTCE spelar en viktig roll för att driva snabb tillväxt i tillgångar under förvaltning (AUM) hos HANetf, Europas första full-service ETF-emittent, som nu har överstigit 2,5 miljarder US $ AUM jämfört med 1,12 miljarder USD i början av 20216.

Alla tre krypto-ETP:er distribueras på HANetfs white label ETP-plattform och ger investerare flera fördelar jämfört med att investera direkt i kryptovalutorna de spårar. Handlas på reglerade marknader kan investerare köpa och sälja ETP:erna på samma sätt som de skulle när de handlade med konventionella aktier, med samma reglerande skydd. HANetf överträffade nyligen 2,5 miljarder dollar i tillgångar under förvaltning med framgången för sitt tematiska ETF-sortiment och ETP:er.

Bradley Duke, VD för ETC Group sa: ”Våra fysiskt stödda Bitcoin, Ethereum och Litecoin ETP, BTCE, ZETH & ELTC, är utformade för att ge investerare ett säkrare och mer transparent sätt att få exponering för kryptovalutor och levererar fenomenal tillväxt som efterfrågan ökar. De spårar priset på den underliggande tillgången noggrant och förser institutionella investerare med likvida och centrala motpartsprodukter. Tillväxten av AUM, likviditet och effektiv spårning av de underliggande kryptomarknaderna resonerar starkt hos europeiska investerare. ”

Hector McNeil, medgrundare och co-CEO på HANetf, sa ”BTCetc -ETC Group Physical Bitcoin (ticker: BTCE) har varit en stor framgång sedan lanseringen i juni förra året eftersom det gör det möjligt för investerare att dra nytta av Bitcoinpriset samtidigt som man undviker oro för de tekniska utmaningarna med att köpa och lagra kryptovalutor. Utvecklingen för ETC Groups Physical Ethereum ETC (Ticker: ZETH) är mer bevis för att ETC Group är en erkänd marknadsledare när det gäller att utforma investeringslösningar, vilket framgår av dess produkters prestanda. Jag har sett kryptomarknadernas övergång till att användas massvis av institutionella investerare i realtid sedan vi hjälpte till att starta BTCE med ETC Group. ”

Var och hur kan ELTC handlas?

ETC Group Physical Litecoin ETC (Ticker: ELTC) handlas på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i ETC Group Physical Litecoin ETC (Ticker: ELTC) i genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Var och hur kan ZETH handlas?

ETC Group Physical Ethereum ETP (ZETH) handlas i dag på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i ETC Group Physical Ethereum ETP (ZETH) i genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Var och hur kan BTCetc handlas?

BTCE handlas i dag på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE) i genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version