Nyheter

Europas första börshandlade fond för Metaverse listas på London Stock Exchange

Publicerad

den

ETC Group och HANetf har genom sitt partnerskap noterat Europas första börshandlade fond för Metaverse, ETC Group Global Metaverse UCITS ETF (ticker: METR). Den nya Metaverse ETF noterades på London Stock Exchange den 17 mars 2022 och kommer att passporteras till försäljning över hela Europa, vilket gör den till Europas första metaverse ETF.

METR ger europeiska investerare tillgång till denna storskaliga och långsiktiga investeringsmöjlighet megatrend. ETF kommer att följa Solactive ETC Group Global Metaverse Index. Solactive är en banbrytande indexleverantör som använder ledande alternativa data och metoder som artificiell intelligens och toppmoderna beräkningsmotorer för att utveckla anpassade index.

Medan Metaverse fortfarande var i sin linda har Metaverse redan attraherat miljarder dollar i investeringar, med en potential på 8,3 biljoner dollar totala konsumentutgifter bara i USA och en potentiell marknadsstorlek på 12 biljoner dollar globalt – enligt banker, Morgan Stanley och Goldman Sachs. METR kommer att tillhandahålla ren-play exponering för Metaverse-industrin, sammansatt av företag verksamma inom VR/AR, 3D-grafik, halvledare, trådlös höghastighetskommunikation, onlinespel, videostreaming, blockchain-teknik inklusive NFT och digital mark, och uppkopplat moln, fil och datalagring.

Detta är den andra tematiska UCITS ETF från ETC Group i samarbete med HANetf, efter ETC Group Digital Assets & Blockchain Equity UCITS ETF (ticker: KOIN). Denna ETF ger ren exponering för digitala tillgångar och blockkedjeekosystemföretag som gruvarbetare för kryptovaluta och handel med kryptovalutor och börser. ETC Group och HANetf har också tidigare arbetat tillsammans för att lansera 100 procent fysiskt uppbackade börshandlade produkter för kryptovaluta (ETC) till Europas stora börser.

Bradley Duke, grundare och co-VD för ETC Group sa: ”Metaverse har varit svårt för investerare att undvika. Det har gått från en obskyr, teoretisk idé till att på olika sätt beskrivas som allt från utvecklingen av virtuell verklighet till nästa iteration av internet. Vår ETF kommer att tillåta investerare att få exponering för denna spännande investeringsmöjlighet.”

Hector McNeil, med-VD och medgrundare av HANetf kommenterade: ”Vi är stolta över att ha arbetat med ETC Group för att tillhandahålla ytterligare en europeisk marknad först, denna gång i form av en Metaverse ETF. Som Europas mest omfattande tematiska ETF-emittent är detta en spännande fond att lägga till vår lista. Vårt partnerskap med ETC Group har haft en bra meritlista hittills, med lanseringen av Digital Assets & Blockchain Equity UCITS ETF och några av Europas mest likvida och mest framgångsrika fysiskt uppbackade krypto-ETC.

Timo Pfeiffer, Chief Markets Officer på Solactive, sa: ”Framåtriktande teknologi och ökande beräkningskraft omformar våra dagliga liv. Vi börjar se ofattbara världar i virtuella utrymmen, och Metaverse är nästa steg i detta landskap. Med vår innovationsanda strävar vi efter att leverera de senaste trenderna inom investeringar till våra kunder och vi är glada över att ETC Group och HANetf delar detta tänkesätt med oss och lanserade en sådan spjutspetsprodukt.”

Produktinformation

BörsValutaKortnamnISIN
LSEUSDMETRIE000KDY10O3
LSEGBPMETPIE000KDY10O3

Handla METR ETF

ETC Group Global Metaverse UCITS ETF (ticker: METR) är en europeisk börshandlad fond som ännu så länge endast handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

HANetf har emellertid aviserat att denna börshandlade fond, precis som deras andra ETFer, kommer att listas på börser runt om i Europa. I dag brukar dessa listas på Borsa Italiana och Deutsche Boerse Xetra inom två veckor efter primärnoteringen på London Stock Exchange.

HANetf har emellertid aviserat att denna börshandlade fond, precis som deras andra ETFer, kommer att listas på börser runt om i Europa. Det betyder att det kommer att gå att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version