Nyheter

Ett katastrofalt 2020 har gynnat e-handeln

Publicerad

den

Coronaviruspandemin driver på en ökad av av e-handel och som Emerging Markets Internet & E-handel ETF (NYSEArca: EMQQ Xetra: EMQQ) bevisar är detta tema inte begränsat till USA eller Europa. EMQQ inkluderar tillgång till emerging markets företag relaterade till online-återförsäljare eller den snabbt växande e-handelsbranschen. För att ingå i denna ETFs underliggande index måste företagen få större delen av sina vinster från e-handel eller internetaktiviteter inklusive sökmotorer, online-detaljhandeln, sociala nätverk, onlinevideo, e-betalningar, onlinespel och onlineresor.

”Coronaviruspandemin stärker e-handeln i Indien, Indonesien, Mexiko och Nigeria, som redan hade faktorer som betydande populationer, snabba e-handelstillväxt och ett stort antal digitala köpare som arbetade till deras fördel”, skriver Business Insider.

EMQQ: Rätt plats, rätt tid, rätt ETF

Internet- och e-handelsbaserade affärsmodeller får en liten boost, särskilt från en ökad efterfrågan på brett anpassade e-handelsföretag. Förskjutningen i de dagliga vanorna från låsningsåtgärder för att innehålla pandemin har påskyndat anpassningen av vissa plattformar, såsom distansundervisning, telemedicin och matleverans, bland andra.

”Nu, med nedstängningar och oro över att besöka butiker accelererar utvecklingen av dessa e-handelsmarknader, vilket illustrerar hur pandemin snabbt stärker möjligheterna för e-handelsintressenter runt om i världen”, enligt Business Insider. ”Var och en av dessa länder upplevde någon form av nedstängning som svar på Coronaviruskrisen, vilket gjorde e-handel mer tilltalande och nödvändig än någonsin.”

EMQQ, den första ETF som fokuserar på universum av innovatörer av internet och e-handel på några av de snabbast växande marknaderna i världen, ger investerare exponering för internet- och e-handelssektorerna i utvecklingsländerna. Många investerare tror att konsumtionstillväxten på tillväxtmarknader utgör en betydande tillväxtmöjlighet eftersom mer än en miljard människor förväntas gå in i konsumentklassen under de kommande decennierna. Dessa konsumenter använder i allt högre grad smartphones och bredbandsanslutningar för att komma åt internet.

”Den plötsliga ökningen av e-handeln, både just nu och under de kommande åren, ger e-handlare fler konsumenter att rikta än vad de skulle ha utan pandemin, vilket ger e-handelsspelare chansen att skala sin verksamhet snabbare än de kanske hade planerat, säger Business Insider.

En börshandlad fond för Emerging Markets

Eftersom investerare letar efter sätt att fånga tillväxt på tillväxtmarknaderna, kan vissa se till en riktade konsumentbransch EM-spel, till exempel Emerging Markets Internet & Ecommerce ETF (NYSEArca: EMQQ), som inkluderar tillgång till EM-företag i samband med online-återförsäljare eller den snabbt växande e-handelsbranschen. För att inkluderas i ETF: s underliggande index måste företagen få majoriteten av sina vinster från E-handel eller Internet-aktiviteter och inkluderar även sökmotorer, online-butik, sociala nätverk, online-video, e-betalningar, online-spel och online-resor.

Den europeiska varianten av Emerging Markets Internet and Ecommerce UCITS ETF (EMQQ) handlas både på London Stock Exchange och på tyska Xetra/Deutsche Börse. Det betyder att det går att handla denna fond genom de flesta svenska nätmäklarna.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version