Nyheter

Världens första aktiva ETP för kryptovalutor listas på SIX Swiss Exchange

Publicerad

den

Schweiziska kryptovalutaförvaltaren FiCAS har lanserat världens första aktivt förvaltade bitcoin-börshandlade produkt (ETP). Bitcoin Capital Active ETP (BTCA) är noterat på SIX Swiss Exchange med en förvaltningsavgift på två procent. BTCA är utgiven av Bitcoin Capital AG och kommer att förvaltas av FiCAS, ledd av grundaren Ali Mizani Oskui, som har handlat bitcoin och andra kryptovalutor sedan 2013.

BTCA kommer att handla bitcoin mot topp 15 altcoins och har förmågan att flytta till fiatvalutor till exempel amerikanska dollar när det anses nödvändigt. Allokeringen baseras på investeringsforskning, teknisk och fundamental analys, egna algoritmer och artificiell intelligensapplikationer.

Mizani kommenterade: ”Baserat på vår djupgående handels- och analyserfarenhet kan vi aktivt hantera våra underliggande förhindra och reagera på marknadsrörelser genom diskretionär köp och försäljning av kryptotillgångar för att styra riskjusterad avkastning.

”Jag har byggt upp min expertis inom kryptohandel sedan 2013, med en stark historia när det gäller att överträffa marknaden. Jag ser fram emot att föra min handelserfarenhet till globala och institutionella marknader med denna banbrytande produkt. ”

Mattia Rattaggi, styrelseordförande i FiCAS, tillade: ”Mitt i den nuvarande marknadsmiljön med historiskt låga räntor och global volatilitet på aktiemarknaden ser vi en verklig önskan bland investerare att diversifiera till alternativa tillgångsslag.

Även om detta är världens första aktiva krypto-ETP, ser finansmarknaderna ett antal ETF-emittenter som lanserar egna produkter.

21Shares, som erbjuder det bredaste utbudet, har varit aktiv de senaste månaderna med lanseringen av tre sterlingsäkrade krypto-ETP:er i juni.

Det schweiziska företaget var också den andra emittenten som lanserade en krypto-ETP på Deutsche Boerse i juli efter att ETC Group listade BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE) via White-label-plattformen HANetf i juni.

WisdomTree gick också in i på marknaden i december 2019 med lanseringen av den billigaste krypto-ETP på marknaden, WisdomTree Bitcoin ETP (BTCW), som tar ut 0,95%.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version