Nyheter

ETLN ETF europeiska men inte brittiska aktier

Publicerad

den

L&G Europe ex UK Equity UCITS ETF (ETLN ETF) syftar till att spåra resultatet för Solactive Core Developed Markets Europe ex UK Large & Mid Cap EUR Index NTR (”Indexet”).

Ögonblicksbild av fonden

Syftar till att spåra indexets prestanda. Investerar i en mångsidig mix av ledande europeiska företag exklusive Storbritannien från en mängd olika sektorer

Använder en enkel, låg kostnad och pragmatisk indexreplikeringsmetod.

Främjar det hållbarhetsegenskaper?

Fonden främjar en rad miljömässiga och sociala egenskaper som uppfylls genom att följa indexet.

Beskrivning av L&G Europe ex UK Equity UCITS ETF

L&G Europe ex UK Equity UCITS ETF investerar i aktier med inriktning Social/Environmental, Europe. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,10 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). L&G Europe ex UK Equity UCITS ETF har tillgångar på 103 miljoner GBP under förvaltning. ETFen är äldre än 3 år och har sin hemvist i Irland.

Solactive Core Developed Markets Europe ex UK Large & Mid Cap Index

Indexet är utformat för att vara ett riktmärke för utvecklade marknadsaktier i Europa, exklusive Storbritannien, och mäter resultatet för stora och medelstora börsnoterade bolag från olika europeiska utvecklade marknadsländer, exklusive Storbritannien, som uppfyller minimikriterier för till likviditet och storlek och utesluter företag:

(a) som bedriver ren kolbrytning;

(b) involverad i produktionen av kontroversiella vapen, såsom klustervapen, antipersonella minor eller biologiska och kemiska vapen; eller

(c) som under en sammanhängande period av tre år har klassificerats som brott mot minst en av FN:s Global Compact-principer, som är en uppsättning globalt accepterade standarder för mänskliga rättigheter, arbete, miljö och korruption.

Handla ETLN ETF

L&G Europe ex UK Equity UCITS ETF (ETLN ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURLGEU
Euronext AmsterdamEURLGEU
London Stock ExchangeGBXLGEG
London Stock ExchangeEURLGEU
XETRAEURETLN

Största innehav

VärdepapperVikt %
Nestle4.2
ASML4.0
Roche3.2
Lvmh Moet-Hennessy2.4
Novartis2.3
Novo Nordisk2.1
SAP1.7
TotalEnergies1.6
Siemens1.6
Sanofi1.3

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version