Nyheter

ETLI ETF ger exponering mot särläkemedel

Publicerad

den

L&G Pharma Breakthrough UCITS ETF (ETLI ETF) syftar till att spåra resultatet för Solactive Pharma Breakthrough Value Index (”Indexet”).

Beskrivning av L&G Pharma Breakthrough UCITS ETF

L&G Pharma Breakthrough UCITS ETF investerar i aktier med fokus på Health Care, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala omkostnadsprocenten uppgår till 0,49 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). L&G Pharma Breakthrough UCITS ETF är en liten ETF med tillgångar på 25 miljoner GBP under förvaltning. ETLI ETF är äldre än 3 år och har hemvist i Irland.

Ögonblicksbild av fonden

Långsiktig allokering. Långsiktigt värde i en läkemedelsundersektor som drar nytta av vissa kommersiella och regulatoriska incitament

Hög tillväxtpotential. Syftar till att fånga framtida tillväxtmöjligheter inom särläkemedel

Utnyttja branschexpertis. En investeringsstrategi för indexspårning som stöds av ett team av läkemedelsexperter

Har det ett hållbart mål?

Fonden har ett hållbart investeringsmål eftersom den investerar i företag som

(i) bidrar till sociala mål,

(ii) inte nämnvärt skadar några miljömässiga eller sociala mål och

(iii) följer god förvaltningspraxis.

Solactive Pharma Breakthrough Value Index

Indexet består av bioteknikföretag som är noterade på olika börser runt om i världen som är aktivt engagerade i forskning, utveckling och tillverkning av särläkemedel. Ett ”särläkemedel” är en farmaceutisk produkt som har utvecklats specifikt för att behandla sällsynta sjukdomar eller störningar. Ett företag är endast berättigat att inkluderas i indexet om

(1) det är av tillräcklig storlek (bestämt med hänvisning till det totala marknadsvärdet av andelen av dess aktier som är börsnoterade) och

(2) det är tillräckligt ”likvid” (ett mått på hur aktivt dess aktier handlas på daglig basis).

Universumet av företag från vilka indexvalet görs uppdateras årligen i april. Indexet ombildas dock halvårsvis i april och oktober i enlighet med de fullständiga urvalskriterierna och alla företag är lika viktade inom indexet. På månadsbasis bedöms varje företags vikt och om något av dem överstiger 15 % av indexet, justeras alla företags vikter så att de återigen viktas lika inom Indexet.

Handla ETLI ETF

L&G Pharma Breakthrough UCITS ETF (ETLI ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURBIOT
Euronext AmsterdamEURBIOT
London Stock ExchangeGBXBIGT
London Stock ExchangeUSDBIOT
SIX Swiss ExchangeCHFBIOT
XETRAEURETLI

Största innehav

VärdepapperVikt %
Endo International7.0
Supernus Pharmaceuticals3.8
Xencor3.7
AbbVie3.6
CSL3.5
Sarepta Therapeutics3.5
Roche3.4
Sanofi3.4
Swedish Orphan Biovitrum3.4
Vertex Pharmaceuticals3.3

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version