Nyheter

ETHR världens första Ether ETF

Publicerad

den

ETHR börjar handlas på börsen i Kanada, Torontobörsen, tisdagen den 20 april 2021. Att kalla det för världens första Ether ETF är delvis fel, då det redan finns börshandlade produkter på Ether i Europa, till exempel ZETH. På grund av de diversifieringskrav som råder i Europa får de emellertid inte kallas för ETF då de endast har en enda typ av innehav. De heter därför vanligen ETC. Heter det ETN är det ett skuldebrev och är en helt annan typ av produkt.

ETHR ger investerare ett enkelt och effektivt sätt att få tillgång till priset på Ether genom en säker investeringslösning. Fördelarna med ETHR inkluderar:

• Tillgång till Ether direkt i portföljer

• Lätt att handla: tillgängligt via mäklarkonton.

Investeringsmål

Investeringsmålet med ETHR är att ge investerare exponering för de dagliga prisrörelserna för US-dollarns pris på Ether samtidigt som de upplever minimalt spårningsfel genom att utnyttja fördelarna med skapande och inlösen som erbjuds av den börshandlade fondstrukturen. ETHR erbjuder investerare exponering för Ether genom att investera direkt i Ether, med ETHRs innehav av Ether baserat på CME CF Ether-Dollar Reference Rate (“ETHUSD_RR”), ett referensindexpris för Ether en gång om dagen i US-dollar och administreras av referensadministratör, CF Benchmarks Ltd.

Fondinformation

Denna ETF kommer att handlas på Torontobörsen i kanadensiska dollar, utan någon valutahedge. Det kommer även att finnas en serie som handlas i amerikanska dollar, (TSX Ticker: ETHR.U). Inte heller denna kommer med någon form av valutahedge.

Den dagliga NAV kommer att beräknas baserat på CME CF Ether-Dollar Reference Rate (”ETHUSD_RR”), ett referensindexpris en gång om dagen för Ether denominerat i US-dollar och administreras av referensadministratören, CF Benchmarks Ltd. ETHUSD_RR är för närvarande avvecklingsindex för terminskontrakt noterade av CME Group. CF Benchmarks Ltd är också indexleverantör för Evolves Bitcoin ETF, som handlas på Toronto Stock Exchange (”TSX”) under tickersymbolerna EBIT och EBIT.U.

ETHR har för avsikt att investera i Ether på en passiv basis, denna ETF:s innehav kommer inte att förvaltas aktivt och följaktligen inte säkras eller omplaceras för att försöka ta defensiva positioner om priset på Ether sjunker eller förväntas sjunka.

Handla ETHR

Både Evolve Bitcoin ETF (TSX: EBIT) och Evolve Bitcoin ETF USD (TSX: EBIT.U) handlas hos IG. Detta betyder emellertid inte att denna nätmäklare kommer att erbjuda handel även med ETHR.

Andra sätt att handla Ether på

ETC Group Physical Ethereum ETP (ZETH) handlas i dag på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i ETC Group Physical Ethereum ETP (ZETH) i genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

I skrivande stund går det inte att handla börshandlade produkter med kryptovalutor hos Nordnet då denna nätmäklares custodian inte tillåter detta. Enligt Nordnet skall detta hanteras skyndsamt.

Ett annat alternativ är att handla Ethereum som en CFD.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version