Nyheter

Ethereum futures ETFer som kommer att ges accelererat godkännande för att lanseras på måndag

Publicerad

den

Ethereum futures ETFer är den senaste trenden på kryptomarknaden, med institutionella spelare som byter spår efter att US Securities and Exchange Commission (SEC) försenade beslut om Bitcoin Spot ETFer.

Ethereum futures ETFer har företräde

Ethereum futures ETFer har företräde framför Bitcoin spot-ETFer, ett resultat som verkar lova gott för Ethereum-priset medan resten av marknaden lider av kölvattnet av bedövad volatilitet. Ethereum-priset har stigit nästan fem procent under den senaste veckan medan Bitcoin-priset har stigit med knappa tre procent.

Det kommer när företag ställer upp för att lansera sina Ether-termins-ETFer måndagen den 2 oktober. Bloomberg Intelligence-analytiker och ETF-experten James Seyffart har tillsammans med kollegan Eric Balchunas har gett en lista över möjliga ETH-termins-ETFer som kommer att debutera på måndag. Listan med nio fonder kommer att ges ut av VanEck, BitWise, ProShares, Valkyrie, Kelly ETFs och Volatility Shares.

NamnKortnamnUnderliggandeEmittentStrukturTER
Ethereum Strategy ETFEFUTEthereumVanEckC-corp0,66 %
Bitwise Ethereum Strategy ETFAETHEthereum  BitwiseOpen-end fund0,85 %
Bitwise Bitcoin & Ether Equal Weigh Strategy ETFBTOPBTC & ETF  BitwiseOpen-end fund0,85 %
Ethereum Strategy ETFEETHEthereum  ProsharesOpen-end fund0,95 %
Bitcoin & Ether Strategy ETFBETHBTC & ETF  ProsharesOpen-end fund0,95 %
Bitcoin & Ether Equal Weigh Strategy ETFBETEBTC & ETF  ProsharesOpen-end fund0,95 %
Valkyrie Bitcoin & Ether Equal Weigh Strategy ETFBTFBTC & ETF  ValkyrieOpen-end fund0,95 %
Kelly Ether Strategy ETFEXEthereum  Kelly ETFsOpen-end fund0,98 %
Ether Strategy ETFETHUEthereum  Volatility SharesOpen-end fund1,15 %

Denna lista bygger på antagandet att de alla är operativt redo att starta och att det inte kommer att finnas några sista minuten-deltagare. Det är värt att nämna att Hashdex borde ha varit på listan, men då kommer företagets partnerskap med Kelly inte att fungera.

Enligt Seyffart kan de sammanlagda tillgångarna under förvaltning (AUM) för alla nio ETH-terminsprodukter från ETF variera mellan 100 och 200 miljoner. Balchunas har gett samma uppskattning för det totala AUM för de nio emittenterna, baserat sitt antagande på logiken att BTC-terminer gjorde 1 miljard dollar medan ETH-fonder globalt har 20 procent AUM av det som Bitcoin-fonderna har. Han räknar också med att emittenter kommer att trycka på sin kundlista för att få så mycket volym eller flöde som de kan få tidigt.

Med förväntningar på ett tillkännagivande tidigt på måndag runt 09:30, säger Balchunas att den samtidiga premiären kommer att vara utan motstycke. Närmare bestämt, att ha så många ETFer som gör samma sak som lanseras samma dag kommer att göra för ett ”fascinerande experiment och en stor förskugga till spotracet.”

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version