Nyheter

ETFMG lanserar 2X Leveraged Cannabis Fund

Publicerad

den

ETF Managers Group har lanserat sin tredje marijuanafond och försöker den här gången producera fördubblad avkastning på företag med exponering för cannabusiness-världen. Deras nya 2X Leveraged Cannabis Fund, ETFMG 2X Daily Alternative Harvest ETF (MJXL) började handlas på NYSE Arca onsdag morgon. Det är hävstångsalternativet till den aktiva fonden ETFMG Alternative Harvest ETF (MJ), som spårar Prime Alternative Harvest Index.

Det underliggande indexet riktar sig främst till företag som genererar minst hälften av sina intäkter från cannabisrelaterad aktivitet, även om denna definition sträcker sig till läkemedelsföretag som använder cannabinoider i medicinsk forskning, jordbruksföretag som producerar utrustning för växter och tobakstillverkare.

MJXL är för närvarande den enda hävstångs ETF som fokuserar på cannabis, även om Bank of Montreal erbjuder en konkurrerande tematisk börshandlat certifikat genom MicroSectors Cannabis 2x Leveraged ETN (MJO). Både MJXL och MJO har 0,95% kostnadsnivåer.

ETFMG var den första som emitterade en cannabisfokuserad fond i USA när den eftermonterade Tierra XP Latin American Real Estate ETF (LARE) i ETFMG Alternative Harvest ETF (MJ) i början av 2018. Fonden är för närvarande den största cannabisfonden i USA.

ETFMG erbjuder också den aktivt förvaltade ETFMG U.S. Alternative Harvest ETF (MJUS), som lanserades i maj i år och fokuserar specifikt på USA.

Handla MJ ETF

ETFMG Alternative Harvest ETF (MJ) är en börshandlade fonden som handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Handla MJUS ETF

ETFMG U.S. Alternative Harvest ETF (MJUS) är en börshandlade fonden som handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Handla MJO

MicroSectors Cannabis 2x Leveraged ETN (MJO) är ett börshandlat certifikat som handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Handla MJXL

ETFMG 2X Daily Alternative Harvest ETF (MJXL) är en amerikansk ETF. Vi har i dagsläget inte hittat någon mäklare som kan erbjuda handel i denna ETF. Detta kan emellertid komma då den ännu är ganska ny.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version