Nyheter

iClima Earth ska lansera världens första ETF med fokus på decarbonisering

Publicerad

den

iClima Earths Gabriela Herculano har träffat Proactive London. Tillsammans med dem pratar hon om om att lansera världens första ETF med fokus på koldioxidundvikande lösningar. Detta gör hon tillsammans med HANetf.

Herculano säger ”nyckeln till vad vi gör är att undvika CO2e”. Herculano förklarar att de 151 företagen i iClima Global Decarbonisation Enablers Index förväntas bidra med över 0,6 gigaton av nya och återkommande potentiella CO2e-undvikande 2021.

Hon säger att de ger exponering för företag som erbjuder produkter och tjänster som möjliggör CO2e-undvikande. Det kvantifierar effekterna av dessa företag när de uppfyller decarboniseringsmålen.

Specialistföretaget iClima Earth samarbetar med produktleverantören HANetf för att lansera en ny strategi med fokus på decarbonisering. IClima Global Decarbonisation Enablers Ucits ETF, känd som CLMA ETF, kommer att lanseras via HANetf-plattformen. CLMA kommer att listas på Londonbörsen senare denna månad. Denna börshandlade fond kommer även tas upp till handel på Milanobörsen och tyska Xetra vilket gör det enkelt för svenska investerare att handla den genom Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version