Nyheter

ETF för Litium kan upprepa succén under 2018

Publicerad

den

Global X Lithium & Battery Tech ETF (NYSEARCA: LIT) är en börshandlad fond som var på mångas läppar under 2017. Denna ETF steg med fantastiska 59 procent under förra året, och var därmed en av de börshandlade fonder utan hävstång som utvecklades bäst under förra året. Det finns anledning att bevaka denna börshandlade fond. Det finns anledning att anta att denna ETF för Litium kan upprepa succén under 2018.

Eftersom USA ser ett växande skifte mot större batterier för att öka efterfrågan på elfordon, kommer industrin att höja produktionen från 68 gigawatt-timme litiumjonceller i fjol till 1,165 GWh under det närmaste decenniet, spår mäklarföretaget Berenberg.

Volatila investeringar

Emerging technologies kan skapa volatila investeringar, och Teslas upp- och nedgång under 2017 illustrerar det. Sammantaget förväntar analytiker fortsatt expansion för litiumkraft. Efterfrågan på litium började öka med tillväxten av bärbar elektronik.

Som fler länder planerar för elbilar att minska sitt beroende av bensindrivna fordon satsar investerare på att världen kommer att uppleva en av sina största förändringar i efterfrågan på råvaror sedan 1800-talet när petroleum ersatte valolja som belysningsbränsle.

Försäljningen av el- och hybridfordon ökade 50 procent under de första 10 månaderna 2017, jämfört med samma period året innan. Försäljningen av el och hybridfordon förväntas också öka till 31,5 miljoner enheter 2013, jämfört med 1,2 miljoner enheter 2017, enligt Jefferies Group.

Försäljningen av elbilar steg med 96 procent

I Kina ökade försäljningen av batteridrivna elbilar med 96 % i oktober från årets början och för de första 10 månaderna av året steg den kinesiska elbilsförsäljningen med 45 % jämfört med förra perioden, enligt en forskningsrapport från Nomura Instinet som publicerades den 21 november.

Med återhämtningen av ekonomin har råvarubranschen, som är nära knuten till råvarupriserna, traditionellt gjort bra som inflationstryck och konjunkturutvidgningar i den senare delen bidrar till att stödja efterfrågan. Med fler litiumbatterier kan produktionen av metallen tredubblas under de närmaste fem åren.

Historiskt sett är traditionella råvaru-ETFer varit starka kort i december och januari. Frågan är om LIT, en ETF för Litium kan upprepa succén under 2018?

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version