Nyheter

ETF för kuwaitiska aktier stänger

Publicerad

den

HANetf meddelar att företaget stänger sin ETF för kuwaitiska aktier stänger efter att strategin misslyckats med att samla in betydande tillgångar. KMEFIC FTSE Kuwait Equity UCITS ETF (KUW8) lanserades i april 2019 via företagets white label-plattform. Lanseringen skedde i samarbete med KEFAIT & Middle East Financial Investment Company (KMEFIC).

KUW8:s sista handelsdag på europeiska börser är den 25 januari 2021 och ETF upphör officiellt den 8 februari. I ett brev till aktieägarna sade HANetf. ”Styrelsen har övervägt fondens lönsamhet och med hänsyn tagen till de aktuella nivåerna av förvaltat kapital (AUM) och aktieägarnas bästa, har beslutat att det är opraktiskt och inte rekommenderat för att fonden ska fortsätta att verka.”

KUW8 var den första ETF i Europa som erbjöd investerare exponering mot kuwaitiska aktier. Den spårade FTSE Kuwait All-Cap 15% Capped index som för närvarande innehar 17 aktier per den 31 december 2020. Invesco är nu den enda ETF-emittenten i Europa som erbjuder en Kuwait ETF i sitt sortiment. Detta görs genom $ 51m $ Invesco MSCI Kuwait UCITS ETF (MKUW) som lanserades i oktober 2019.

Efter stängningen har HANetf 11 ETF:er på sin vita etikettplattform inklusive BTCE Bitcoin Exchange Traded Cryptocurrency (BTCE). Denna ETF slog $ 500 miljoner AUM den här veckan efter den dramatiska ökningen av bitcoin under det senaste året.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version