Nyheter

ETF för Healthcare Innovation drar nytta av förändringar i vården kopplade till COVID-19

Publicerad

den

Beståndsdelar i HAN-GINS Indxx Healthcare Innovation UCITS ETF (WELL) fortsätter att arbeta i spetsen för COVID-19-pandemin. Biotekniska beståndsdelar HAN-GINS Indxx Healthcare Innovation UCITS ETF (WELL) är ledande vaccinforskning, liksom medicintekniska komponenter som är bland de största leverantörerna av PPE-material, ventilatorer och annan andningsutrustning.

HAN-GINS Indxx Healthcare Innovation UCITS ETF (WELL) beståndsdelar fortsätter att dra nytta av COVID-19-kraven och förändringar inom hälso- och sjukvården, där Biological Engineering (Biotech), Robotics och Healthcare Tracker-beståndsdelar också är viktiga bidragsgivare till den senaste tidens starka resultat och ökade med 1,03 % i augusti, 7,33 % i juli och för året är det en ökning med 32,46 %.

De utmärkande innehaven i augusti inkluderade iRhythm Technologies (Healthcare Trackers) 76,88 % och Silk Road Medical, Inc (Medical Devices) 31,25 %. De bäst presterande i juli var Seegene, Inc. (Medical Devices) 133,07 %; Livongo Health, Inc. (Healthcare Tracker) 69,24 % och Hansa Biopharma (biologisk teknik) upp 53,53 %.

Hälsoindustrin använder alltmer fjärrteknologi som telemedicin, spårningsenheter, molnet och robotik. Medicinsk utrustning som kan förbättra sådana behov efterfrågas alltmer. Senast investerade Google Cloud $ 100 miljoner i Amwell, en av de största leverantörerna av telehälsa. Detta följer på nyheterna om att dess största konkurrent, Teladoc, slogs samman med Livongo, en av innehaven i WELL, för 18,5 miljarder dollar.

Anthony Ginsberg, medskapare av HAN-GINs Indxx Healthcare Innovation ETF (WELL) säger: ”När patienter i allt högre grad försöker undvika personlig medicinsk hjälp på sjukhus och kliniker har sådana avlägsna verktyg som underlättar virtuella besök skjutit i höjden de senaste månaderna. COVID-19 leveransbegränsningar ger en boom för tillverkare av medicintekniska produkter och produkter, särskilt de som är inriktade på personlig skyddsutrustning och anordningar relaterade till pandemin (t.ex. handskar, masker, andningsskydd, ventilatorer). Med den amerikanska regeringens Medicare-försäkringsprogram som nu ersätter de flesta telehälsotjänster – detta säkerställs att fjärr- / virtuell medicinsk vård blir allt vanligare för dem som föredrar bekvämligheten med hembesök för regelbundna kontroller där det är möjligt. Efter COVID förväntar sig analytiker att sjukhus flyttar en större volym patientvård till telehälsa. Vi förväntar oss att digitala hälsotekniker ser accelererad användning.

”Digitala apotek bör erbjuda investerare möjligheter, och stora e-handelsföretag kommer sannolikt att påskynda inträdet på vården. I USA har telehälsomarknaden nu en förväntad femårig sammansatt årlig tillväxttakt på 38,2 procent.3 Detta motsvarar en häpnadsväckande sjufaldig ökning fram till 2025. Dessutom förväntas Telehealth stiga 64,3 % 2020, enligt en ny Frost & Sullivan-rapport.

”Det här är en spännande tid att investera i innovation inom sjukvården.”

HAN-GINs Indxx Healthcare Innovation ETF (WELL) är en UCITS-kompatibel börshandlad fond som är noterad på LSE, XETRA, SIX och Borsa Italiana. Det spårar Indxx Advanced Life Sciences & Smart Healthcare Thematic Index (Net Total Return), ett index som är utformat för att mäta resultatet för stora, medelstora och små kapitaliseringsföretag som främst är noterade på en börs i utvecklade och framväxande marknader som är involverade i Advanced Life Sciences & Smart Healthcare sektor.

HAN-GINS Indxx Healthcare Innovation ETF (WELL) handlas både på London Stock Exchange och på tyska Xetra/Deutsche Börse. Det betyder att det går att handla denna fond genom de flesta svenska nätmäklarna.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version