Nyheter

ETC Group stänger fyra kryptoprodukter efter låg efterfrågan

Publicerad

den

ETC Group meddelar att de stänger fyra kryptoprodukter efter låg efterfrågan. Det är bolagets börshandlade produkter (ETP) för bitcoin cash, stellar, tezos och uniswap som kommer att stängas.

Företaget utfärdade obligatoriska inlösenmeddelanden på de relevanta produktsidorna och utövade sin rätt att avsluta produkterna efter 90 dagars handel med mindre än 100 miljoner USD under förvaltning (AUM).

De fyra ETP:erna som stängs är

• 73 000 USD ETC Group Physical Uniswap ETP (USWA)

• 77 000 USD ETC Group Physical Tezos ETP (EXTZ)

• $153k ETC Group Physical Stellar ETP (STLR)

• $328k ETF Group Physical Bitcoin Cash ETP (BTCH)

ETC Group sa att de skulle informera aktieägarna i ETPerna att de auktionerar ut produkternas underliggande tillgångar ”cirka 40 dagar” efter utfärdandet av inlösenmeddelanden, med mer information om dessa auktioner på företagets webbplats.

Bradley Duke, medgrundare och co-VD för ETC Group, sa: ”Alla emittenter av ETFer och ETPer genomför periodiska granskningar av sina produkterbjudanden och det är vanligt att avbryta produkter som inte har fungerat som man hoppats.

”På ETC Group har vi tagit beslutet att fokusera mer på de större gränserna för våra ETPer för enstaka mynt. Vi har fått en spännande lista med nya produkter, som vi tror kommer att få stark resonans hos investerare som letar efter en reglerad kvalitetsexponering mot digitala tillgångar.

”Vi kommer att tillkännage lanseringen av den första av denna innovativa nya produktserie under första kvartalet 2023.”

Förra månaden stängde företaget sin (PoW) ethereum ETP mindre än två månader efter lanseringen eftersom det inte kunde hitta en godtagbar depå för dess underliggande.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version