Nyheter

ETC Group noterar Bitcoininstrument på Cboe Europe

Publicerad

den

ETC Group, Europas ledande specialistleverantör av digitala tillgångsstödda värdepapper av institutionell kvalitet, har meddelat att de har noterat sitt Bitcoininstrument , sin fysiskt uppbackade BTCetc ETC Group Physical Bitcoin (ticker BTCE) på Cboe Europe, den största paneuropeiska börsen mätt efter marknadsandel och omsatt värde.

ETC Groups Bitcoininstrument BTCetc – ETC Group Physical Bitcoin (BTCE) har noterats för handel på Cboe Europe BV, Cboes Amsterdam-baserade börs, där handel sker i euro och clearing utförs av SIX x-clear.

BTCE stöds av ett nätverk av auktoriserade deltagare (AP) och market makers i världsklass, med erfarenhet av kryptovalutamarknader såväl som ETP-marknader. AP:erna säkerställer likviditet på börsen och snäva spreadar, vilket gör det möjligt för handlare att köpa i alla storlekar utan att behöva oroa sig för marknadspåverkan.

Tim Bevan, grundare och co-VD för ETC Group kommenterar: Som en flaggskeppsprodukt är det ett logiskt steg att föra BTCE till Cboe Europe eftersom efterfrågan på exponering för krypto återhämtar sig över hela världen. BTCE-noteringen på Cboe Europe etablerar ytterligare ETC Groups ledande position inom europeiska hemvist med kryptovaluta-backade värdepapper.

ETC Groups produkter erbjuder flera fördelar jämfört med att investera direkt i de digitala tillgångar de spårar. Handlade på reglerade marknader kan investerare köpa och sälja ETC:erna på samma sätt som de skulle göra när de handlar med konventionella aktier via deras onlinemäklarplattform eller bank och med identiska regulatoriska skydd på plats. De underliggande säkerheterna förvaras säkert i institutionell förvaring och investerare behöver ingen digital plånbok eller relaterad teknisk kunskap.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version