Nyheter

ETC Group lanserar ny ETP baserat på kommande Ethereum hard fork

Publicerad

den

ETC Group, Europas ledande specialistleverantör av digitala tillgångsstödda värdepapper av institutionell kvalitet, har meddelat att de kommer att lista en ny börshandlad produkt på XETRA baserad på den nära förestående hard fork Ethereum och ETHW (den ursprungliga tillgången till den nya ETHPoW-kedjan) . Det förväntade noteringsdatumet kommer att vara den 16 september, efter evenemanget.

I linje med sitt engagemang för transparens och att upprätthålla de högsta standarderna för investerare, kommer ETC Group att utfärda innehavare av sin nuvarande Ethereum ETP (Ticker ZETH), andelar av det nya värdepapperet gratis på en enhetsbasis 1:1.

ETC Groups nya fysiskt stödda ETP baserad på ETHW, som kommer att kallas ETHWetc – ETC Group Physical EthereumPoW (ticker: ZETW), kommer att listas på Xetra strax efter den hårda gaffeln. När noteringen är live, kommer alla innehavare av ETC Groups ETHetc – ETC Group Physical Ethereum (ticker: ZETH, ISIN: DE000A3GMKD7) automatiskt att få värdepapper av det nya värdepappret, ZETW, på en 1:1-enhetsbasis till sina mäklarkonton.

Bradley Duke, grundare och co-VD för ETC Group kommenterar: ”När vi lanserade ETC Group förband vi oss till innehavare av våra digitala tillgångsstödda värdepapper att de skulle dra nytta av hårda gaffel till de underliggande digitala tillgångarna och kryptovalutorna. I linje med detta och vårt påvisade ledarskap inom den digitala tillgångsindustrin, kommer alla innehavare av vår Ethereum-baserade ETP (ZETH) utan kostnad att få matchande enheter av den nya Ethereum PoW ETP strax efter Ethereum Hard Fork inträffar, vilket vi” väntar runt den 15 september. Vi anser att det är helt rätt att investerare i våra produkter får intäkterna från denna hard fork.”

ETC Groups produkter erbjuder flera fördelar jämfört med att investera direkt i de digitala tillgångar de spårar. Handlade på reglerade marknader kan investerare köpa och sälja ETC:erna på samma sätt som de skulle göra när de handlar med konventionella aktier via deras onlinemäklarplattform eller bank, och med identiska regulatoriska skydd på plats. De underliggande säkerheterna förvaras säkert i institutionell förvaring och investerare behöver ingen digital plånbok eller relaterad teknisk kunskap.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version