Nyheter

ETC Group erbjuder nu också krypto-ETNer i dollar på Xetra

Publicerad

den

Deutsche Börse utökar sitt erbjudande med handel i flera valutor för ETFer och ETPer. Fyra kryptobörshandlade certifikat (ETNs) från ETC Group kan för första gången handlas i handelsvalutan dollar på Xetra. Deutsche Börse utökar därmed sitt redan framgångsrika erbjudande i eurohandelsvalutan med ytterligare noteringar i amerikanska dollar. Investerare kan nu handla respektive ETN direkt i basvalutan för de underliggande kryptovalutorna på Xetra. Det betyder att ETC Group erbjuder nu också krypto-ETNer i dollar på Xetra.

ETC Groups ETNs på Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum och Litecoin, som är upptagna till den reglerade marknaden på Frankfurtbörsen, erbjuder enkel tillgång till prestanda för respektive kryptovaluta. De backas helt upp av motsvarande kryptovaluta.

Investerare kan handla var och en av dessa fyra produkter flexibelt, med samma ISIN i den föredragna valutan. Handelsvalutan kan väljas med en individuellt tilldelad tickerkod. Med det nya handelserbjudandet fortsätter investerare att dra nytta av central clearing av produkterna och de fördelar som blir resultatet. Dessa inkluderar i synnerhet högre avvecklingseffektivitet och minskning av motpartsrisker i handeln.

Var och hur kan ELTC handlas?

ETC Group Physical Litecoin ETC (Ticker: ELTC) kommer att handlas på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i ETC Group Physical Litecoin ETC (Ticker: ELTC) i genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Var och hur kan ZETH handlas?

ETC Group Physical Ethereum ETP (ZETH) handlas i dag på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i ETC Group Physical Ethereum ETP (ZETH) i genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Var och hur kan BTCetc handlas?

BTCE handlas i dag på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE) i genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Handla BTCH ETC

BCHetc – ETC Group Physical Bitcoin Cash (BTCH ETC) är en börshandlad kryptovaluta (ETC) som handlas på Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

NamnISINKryptovalutaKortnamn
   EURUSD
BTCetc – ETC Group Physical BitcoinDE000A27Z304BitcoinBTCEBTCF
BCHetc – ETC Group Physical Bitcoin CashDE000A3GTBU5Bitcoin CashBTCHBTCG
ETHetc – ETC Group Physical EthereumDE000A3GMKD7EthereumZETHZETI
LTCetc – ETC Group Physical LitecoinDE000A3GN5J9LitecoinELTCELTE

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version