Nyheter

ESTE ETF för aktier i Östeuropa

Publicerad

den

Lyxor MSCI Eastern Europe Ex Russia UCITS ETF – Acc (ESTE ETF) är en börshandlad fond som följer UCITS som syftar till att spåra MSCI EM Eastern Europe ex Russia Net Total Return EUR Index. Indexet är utformat för att representera prestanda för tre tillväxtländer i Östeuropa (Polen, Ungern och Tjeckien) och täcker cirka 85% av vart och ett av landets aktieuniversum.

Lyxor MSCI Eastern Europe Ex Russia UCITS ETFDist investerar i aktier med fokus på Östeuropa med undantag för Ryssland Utdelningen i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,50% p.a. Fonden replikerar prestandan för det underliggande indexet syntetiskt med en swap. Lyxor MSCI Eastern Europe Ex Russia UCITS ETFDist är en mycket liten ETF med 5 miljoner GBP -tillgångar under förvaltning. ETF är äldre än 1 år och har sitt hemvist i Luxemburg.

Handla ESTE ETF

Lyxor MSCI Eastern Europe Ex Russia UCITS ETFAcc (ESTE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat SIX Swiss Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Frankfurt Stock ExchangeEURESTE
SIX Swiss ExchangeCHFEAST

Största innehav

Denna ETF använder syntetisk replikering för att spåra indexets prestanda. Som sådan kan ETFens innehav avvika från jämförelseindexets.

NamnValutaVikt %SektorLand
OTP BANK PLCHUF14.28%FinansUngern
PKO BANK POLSKI SAPLN10.09%FinansPolen
KGHM POLSKA MIEDZ SAPLN7.09%MaterialsPolen
POWSZECHNY ZAKLAD UBEZPIECZEPLN6.84%FinansPolen
ALLEGRO.EU SAPLN6.8%SällanköpsvarorPolen
POLSKI KONCERN NAFTOWY ORLENPLN6.25%EnergiPolen
CEZ ASCZK5.51%UtilitiesTjeckien
BANK PEKAO SAPLN5.4%FinansPolen
RICHTER GEDEON NYRTHUF4.6%Health CareUngern
DINO POLSKA SAPLN4.39%DagligvarorPolen

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version