Nyheter

EQQJ ETF nästa generations Nasdaq-100 bolag

Publicerad

den

Invesco Nasdaq Next Generation 100 UCITS ETF Acc (EQQJ ETF) är en europeisk ETF, en motsvarighet till samma amerikanska börshandlade fond som handlas under kortnamnet QQQJ. Nasdaq Next Generation 100-indexet spårar de 100 största företagen noterade på NASDAQ som inte ingår i Nasdaq 100-indexet. Indexet innehåller inte företag från den finansiella sektorn. EQQJ kommer med en förvaltningskostnad på 0,25 procent, och är inte en utdelande ETF. Denna börshandlade fond är domicil på Irland och arbetar med en fysisk replikeringsmetodik.

Invesco NASDAQ Next Generation 100 UCITS ETF Acc syftar till att tillhandahålla totalavkastningsresultatet för NASDAQ Next Generation 100 Index (”Referensindex”), minus avgifterna. Referensindexet är utformat för att återspegla resultatet för Next Generation NASDAQ-noterade icke-finansiella företag. det vill säga de största 100 NASDAQ-noterade företagen utanför NASDAQ-100 Index® baserat på börsvärde. Detta mellannivå på NASDAQ-aktiemarknaden inkluderar värdepapper från amerikanska inhemska och internationella företag, som representerar några av de mest innovativa namnen från ett brett spektrum av sektorer, inklusive teknik, hälso- och sjukvård, kommunikationstjänster, konsumentskydd och industri. Finansiella företag inklusive investeringsbolag är undantagna. Referensindexet balanseras om kvartalsvis.

Fonden strävar efter att uppnå sitt mål genom att så långt det är möjligt och inneha samtliga värdepapper i referensindexet i respektive viktning. Fonden strävar efter att balansera sina innehav närhelst referensindexet balanseras om.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten (före avgifter och kostnader) för NASDAQ Next Generation 100 Index®. Fonden investerar vanligtvis minst 90% av dess totala tillgångar i de värdepapper som utgör det underliggande indexet. Strikt i enlighet med sina riktlinjer och föreskrivna förfaranden sammanställer, underhåller och beräknar Nasdaq, Inc. det underliggande indexet, som består av värdepapper från nästa generation av Nasdaq-noterade icke-finansiella företag; det vill säga de största 100 Nasdaq-noterade företagen utanför NASDAQ-100 Index® (”NASDAQ-100”) baserat på börsvärde. Det är icke-diversifierat.

Handla EQQJ ETF

Invesco Nasdaq Next Generation 100 UCITS ETF Acc (EQQJ ETF) handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza

Börser

BörsValutaTicker
Borsa ItalianaEUREQQJ
London Stock ExchangeGBXEQJS
London Stock ExchangeGBPEQJS
London Stock ExchangeUSDEQQJ
SIX Swiss ExchangeUSDEQQJ
XETRAEUREQQJ

Innehav

NamnVikt %
CROWDSTRIKE HOLDINGS INC – A NPV2.46%
ROKU INC USD0.00012.34%
FORTINET INC USD0.0012.12%
OLD DOMINION FREIGHT LINE USD0.11.89%
LIBERTY BROADBAND-C USD0.011.69%
GARMIN LTD CHF0.11.63%
ZEBRA TECHNOLOGIES CORP-CL A USD0.011.63%
ASTRAZENECA PLC-SPONS ADR1.61%
TRADE DESK INC/THE -CLASS A NPV1.45%
Expedia Group Inc USD0.0011.44%

Innehaven kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version