Nyheter

EQ1B ETN är en tracker som spårar priset på Bitcoin

Publicerad

den

EQONEX Bitcoin ETN (EQ1B ETN) ger direkt investeringsexponering mot bitcoin via en börshandlad, fysiskt uppbackad produkt. Investerare kan handla in och ut ur ETN via sina befintliga mäklarkonton och kommer också att ha fördelen av att kunna lösa in den underliggande bitcoin gratis med hjälp av ett Digivault-depå. EQONEX Bitcoin ETN är endast tillgängligt för tyska investerare.

Bitcoin som ligger till grund för ETN kommer att lagras i koncernens Financial Conduct Authority (FCA) registrerade depåleverantör Digivault, som är en av endast 35 börs- eller depåleverantörer som innehar denna ackreditering.

Beskrivning av Eqonex Bitcoin ETN

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,89 % p.a. ETN replikerar resultatet av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av Bitcoin. Eqonex Bitcoin ETN är ett mycket litet ETN med 2 miljoner euro tillgångar under förvaltning. ETN är yngre än 1 år och har sin hemvist i Luxemburg.

Investeringsstrategi

Produkten spårar värdet på kryptovalutan Bitcoin.

Handla EQ1B ETN

Eqonex Bitcoin ETN (EQ1B ETN) är en europeisk börshandlad produkt. Denna ETN handlas på till exempel Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETN genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

EQONEX meddelade i början av december 2022 att denna ETN skulle avlistas.

Börsnotering

BörsValutaKortnamn
XETRAEUREQ1B

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version