Nyheter

EPV ETF blankar den europeiska aktiemarknaden i en affär

Publicerad

den

ProShares UltraShort FTSE Europe (EPV ETF) tillhandahåller en daglig inversexponering (-2x) med hävstång mot ett börsvärdevägt index av europeiska utvecklade marknader. ProShares UltraShort FTSE Europe (EPV ETF), som handlas på NYSEArca, kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,95 procent.

EPV Factset Analytics Insight

EPV är ett aggressivt omvänt spel på den utvecklade europeiska aktiemarknaden. Med användning av swappar och derivat, strävar fonden efter att tillhandahålla -2x hävstångsexponering mot FTSE Developed Europe All Cap Index, ett marknadsvärdevägt index för stora, medelstora och småbolag utvecklade europeiska företag. Som en hävstångsprodukt med dagliga återställningar är EPV utformad som ett kortsiktigt handelsverktyg och inte ett långsiktigt investeringsinstrument. Som ett resultat av detta kan den långsiktiga avkastningen skilja sig väsentligt från det underliggande indexet på grund av daglig sammansättning.

Från fondens startdatum till och med den 22 april 2013 speglade EPV utvecklingen för MSCI Europe Index. Därefter började fonden följa FTSE Developed Europe Index. Från och med den 1 september 2016 gjorde fonden en mindre förändring av sin exponering genom att spåra en all-cap-version av sitt underliggande index, och utökade därmed täckningen till småbolagsområdet.

Investeringsmål

ProShares UltraShort FTSE Europe söker dagliga investeringsresultat, före avgifter och kostnader, som motsvarar två gånger det omvända (-2x) av den dagliga utvecklingen för FTSE Developed Europe All Cap Index®.

Fondsammanfattning

Investeringen eftersträvar dagliga investeringsresultat, före avgifter och utgifter, som motsvarar två gånger det omvända (-2x) av det dagliga resultatet för FTSE Developed Europe All Cap Index®. Fonden investerar i finansiella instrument som ProShare Advisors anser i kombination bör ge daglig avkastning i överensstämmelse med fondens investeringsmål.

Indexet är ett free float-justerat börsvärdeviktat index som representerar resultatet för stora, medelstora och småbolag på utvecklade europeiska marknader, inklusive Storbritannien. Fonden är icke-diversifierad.

Handla EPV ETF

ProShares UltraShort FTSE Europe (EPV ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i EPV ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med ProShares UltraShort FTSE Europe (EPV ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i ProShares UltraShort FTSE Europe (EPV ETF) . Till IGs ETF Screener.

Största innehav

ViktKortnamnBeskrivning
100.00%NET OTHER ASSETS / CASH
VANGUARD FTSE EUROPE (VGK) SWAP CITIBANK NA
VANGUARD FTSE EUROPE (VGK) SWAP GOLDMAN SACHS INTERNATIONAL
VANGUARD FTSE EUROPE (VGK) SWAP MORGAN STANLEY & CO. INTERNATIONAL PLC
VANGUARD FTSE EUROPE (VGK) SWAP SOCIETE GENERALE

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version