Nyheter

EntrepreneurShares lanserar den första entreprenörsfokuserade ETFn

Publicerad

den

Den nya aktören EntrepreneurShares, har lanserat sin första börshandlade fond under januari 2018. Deras fond är den första entreprenörsfokuserade ETFn på marknaden. Entrepreneur 30 Fund (NYSEArca: ENTR) handlas redan nu på New York Stock Exchange, under kortnamnet ENTR, och debiterar en förvaltningsavgift om 0,49 procent. Detta är den första entreprenörsfonden vi har sett.

Entrepreneur 30 Fund försöker reflektera resultatet från Entrepreneur 30 Index, som består av 30 amerikanska företag med högsta marknadsvärderingar och sammansatta poäng baserat på sex kriterier som kallas entreprenörsnormer.

Screenar sex kriterier

Faktorerna som screenas inkluderar ledning, vilket kräver att faktorer som gäller ett företags ledning måste uppfyllas för att ett företag ska ingå. Det exempelvis omsättningen bland de fem ledande befattningshavarna inom ett företag jämfört med andra företag i det bredare universum måste uppfyllas.

Ersättningsutvalet kräver att fastställda faktorer som årlig ersättning, lön, bonus, optioner och andra ersättningskriterier uppfylls för att ett företag ska inkluderas, bland annat att ersättningen bland de fem ledande befattningshavarna i ett företag i förhållande till jämförbara chefer i liknande företag i det bredare universum måste uppfyllas för att företaget ska ingå.

På intäktssidan krävs att ett företag uppfyller förutbestämda kriterier för intäkter över ett statiskt tröskelvärde som ska inkluderas, bland annat, mängden och tillväxten av ett företags intäkter jämfört med förutbestämda riktmärken måste uppfyllas.

Ägarfaktorn kräver att ett företag uppfyller förutbestämda kriterier för ägande bland alla viktiga investerare och intressenter som ska inkluderas, såsom den absoluta och relativa äganderätten för de tio största intressenterna i ett företag jämfört med förutbestämda riktmärken.

Lönsamhetskravet kräver att ett företag uppfyller förutbestämda kriterier avseende nettoresultat över en statisk tröskel som ska inkluderas, inklusive bolagets nettoresultat jämfört med förutbestämda riktmärken måste uppfyllas för att bolaget skall ingå.

Dessutom krävs att andra egenskaper uppfylls

Slutligen hänvisar företagsstatistik till ett företag som uppfyller förutbestämda kriterier avseende företagsstrukturen och annan företagsstatistik som ingår, såsom ett företag måste ha vissa uppsatta egenskaper inom sin företagsstruktur jämfört med andra företag.

”EntrepreneurShares investerar i organisationer som betonar entreprenörskultur, organisk tillväxt och anpassad ersättning”, enligt EntrepreneurShares. ”Att investera i företag baserade på dessa grundläggande grundläggande egenskaper kommer att ligga till grund för att bygga en hög övertygelseportfölj med potentialen för att generera ett alfa och skapa en finansiell uppsida.”

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version