Nyheter

En stark arbetskraftssiffra kan få börsen att rusa

Publicerad

den

Börserna steg kraftigt i onsdags efter det att en rapport som visade på att antalet arbeten i den privata sektorn har ökat. En stark arbetskraftssiffra. Detta gör att vi ser börsen rusa på optimism över fortsatt ekonomisk tillväxt. S & P 500 Index, tillsammans med börshandlade fonder som till exempel SPDR S & P 500 ETF (NYSEArca: SPY), iShares Core S & P 500 ETF (NYSEArca: IVV) och Vanguard 500 Index (NYSEArca: VOO), steg under onsdagen.

Statistiken visar att de amerikanska företagen har anställt 263 000 personer fler än väntat under mars 2017. Detta är den högsta ökningen sedan december 2014. Analytikerna hade prognosticerat en ökning av 187 000 arbetskraftstillfällen. Undersökningen visar att trots att vi sett en uppenbar nedgång i den amerikanska bruttonationalprodukten under det första kvartalet 2017 så har arbetsmarknaden varit osedvanligt stark.

Uppgifterna som kom ut inför arbetsmarknadssiffrorna som publiceras senare under fredagen. Arbetsmarknadssiffrorna består av både offentliga och privata data. En stark amerikanska sysselsättningsrapport på fredagen skulle göra det enklare för FED att driva sin fortsatta åtstramning och kanske öka sannolikheten för ytterligare räntehöjningar under 2017.
De amerikanska börserna stiger på optimistiska data trots oro över att Trumps administration visat oförmåga att leverera utlovade politiska förändringar som skattesänkningar och avregleringar.

USA S&P 500

S&P 500 (Standard & Poor’s 500) är ett aktieindex över 500 stora börsnoterade aktiebolag som handlas i USA. Det är det näst största indexet i USA efter Dow Jones Industrial Average. Aktierna som ingår i indexet handlas på New York Stock Exchange eller NASDAQ och väljs ut av en kommitté som väljer ut aktierna så att indexet ska vara representativt för USA:s industri. Företagen som räknas med i S&P 500 är alla amerikanska och har ett marknadsvärde på 5,3 miljarder US dollar eller mer.

Indexet S&P 500 är utvecklat av institutet Standard & Poor’s i USA och underhålls av S&P Dow Jones Indicies som är ett samriskföretag, majoritetägt av McGraw Hill Financial. Samma företag ansvarar även för Dow Jones Industrial Average.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version