Nyheter

En ren satsning på Trump i form av en börshandlad fond

Publicerad

den

Point Bridge och ETF Series Solution, en white label leverantör av börshandlade fonder, lanserar en ren satsning på Trump i form av en börshandlad fond. Den nya ETFen kommer att heta Point Bridge GOP Stock Tracker ETF (BATS: MAGA). Den har för avsikt att investera i företag som anses sympatiskt inställda till det republikanska partiet.

I en nyligen inlämnad ansökan till Securities and Exchange Commission går det att utläsa att MAGA har för avsikt att att försöka återspegla utvecklingen för Point Bridge GOP Stock Tracker Index. Detta index består av företag vars anställda och politiska kommittéer stödjer republikanska kandidater till presidentposten i USA. Urvalet har skett från S&P 500 och sedan har företag valts ut baserat på information om valkampanjbidrag för att eliminera de som har gjort sammanlagda rapporterade politiska bidrag på mindre än 25 000 dollar under de två senaste valcyklerna. Indexet innehåller cirka 150 företag och är också lika viktat.

Kontrollerar både representanthuset och senaten

Det republikanska partiet kontrollerar för närvarande både Vita huset och både representanthuset och senaten i kongressen, tillsammans med en majoritet av guvernörer och statliga lagstiftare.

Denna nya börshandlade fond kan vara ett sätt för investerare att investera politiskt och uttrycka sina politiska åsikter genom sina investeringar. ”Val har konsekvenser. Är Dina investeringar anpassade till din politiska övertygelse? Genom Politisk Ansvarig Investering kan du nu anpassa din portfölj med din republikanska röst, ”enligt Invest Politically.

Enligt Invest Politically kommer MAGA att lanseras den 7 september. MAGA kommer att debitera sina kunder en förvaltningsavgift på 0,72 procent.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version