Nyheter

En överblick av socker-ETFer

Publicerad

den

Socker-ETFer syftar till att spåra priset på jordbruksvarusocker. I dagsläget finns det två Socker-ETFer som handlas i USA, och en i Europa. Den genomsnittliga kostnadskvoten är 2,08%

Den största socker ETFen är iPath Series B Bloomberg Sugar Subindex Total Return ETN SGG med 19,81 MUSD i tillgångar. Den senaste ETF som lanserades i sockerutrymmet var iPath Series B Bloomberg Sugar Subindex Total Return ETN SGG ssom började handlas den den 17 januari 2018.

SymbolETF NamnTypTotal Assets ($MM)
SGGiPath Series B Bloomberg Sugar Subindex Total Return ETNSofts$19.90
CANETeucrium SugarSofts$12.41

WisdomTree Sugar (SUGA ETC)

SUGA ETC är utformat för att göra det möjligt för investerare att få en exponering för en totalavkastning på socker genom att spåra Bloomberg Sugar Subindex (”Index”) och tillhandahålla en säkerhetsavkastning. WisdomTree Sugar hette tidigare ETFS Sugar. Denna ETF har en förvaltningskostnad på 0,49 procent.

WisdomTree Sugar är en börshandlad råvara (”ETC”). Dess värdepapper kan skapas och lösas in på begäran av auktoriserade deltagare och handlas på börsen precis som aktier i ett företag. ETC stöds av swappar. Betalningsförpliktelserna för swappmotparterna till emittenten skyddas av innehav av säkerheter som marknadsförs dagligen. Säkerheten förvaras på segregerade konton i The Bank of New York Mellon.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version