Nyheter

En ny ultra kort ETF som ett alternativ för likvida medel

Publicerad

den

Aware Asset Management har samarbetat med Tidal ETF Services för att starta sin första börshandlade fond, en strategi för kortvarig obligationsbindning för att hjälpa investerare att få tillgång till ett likvida kontantalternativ för att bevara kapital. Det är en ny ultra kort ETF, där durationen är i fokus.

I februari 2019 lanserade Aware Asset Management den aktivt förvaltade Aware Ultra-Short Duration Enhanced Income ETF (NYSEArca: AWTM), som har en förvaltningsomkostnad om 0,23%.

”Vi utvecklade denna ETF som ett alternativ till earnings credits, kommersiella papper och penningmarknadsfonder”, säger John Orner, VD och CIO, i ett pressmeddelande. ”Vi tror att vi har byggt en likvid, diversifierad och kostnadseffektiv lösning som syftar till att bevara kapitalet samtidigt som vi maximerar nuvarande inkomst.”

AWTM försöker uppnå en bruttoavkastning på 0,75% till 1,00% jämfört med de senaste tre månaderna amerikanska statskuldväxlarna. Specifikt investerar denna ETF i amerikanska dollar-denominerade räntebindningar med fast och rörlig ränta. Fonden kan innefatta instrument som emitterats av både amerikanska och icke-amerikanska (inklusive tillväxtmarknader) emittenter från offentlig sektor och privata sektorer, inklusive värdepapper med tillgångar, enligt fondprospektet.

Hög avkastning med låg risk

”Att skapa hög avkastning med låg risk är vårt mål. För att lyckas fokuserar vi på risken, ”tillade Orner. ”Vi ser stora möjligheter för investerare vid den korta änden av avkastningskurvan, särskilt eftersom den nuvarande platta avkastningskurvan misslyckas med att erbjuda incitament att öka durationen.”

Aware Asset Management har erfarenhet av att förvalta investeringar åt Blue Cross & Blue Shield i Minnesota och rullade ut den ultra korta kortfristiga ETF för försäkringsbolag och andra institutioner som försöker effektivisera kontanthanteringen, rapporter från Bloomberg.

”Vi fokuserar på att bevara investeringskapitalet och upprätthålla den lämpliga likviditeten” berättade John Kaprich, en av de nya fondens förvaltare, för Bloomberg. ”Vårt jobb är att se till att fordringar är uppfyllda.”

Den nya aktivt förvaltade ETFen kan också hjälpa obligationsköparna att investera i en förändrad räntemiljö, eftersom den extremt korta durationen minskar fondstrategins ränteriskexponering. Durationen är ett mått på en obligationsfonds känslighet för ränteförändringar och en lägre löptid motsvarar lägre ränterisk.

”AWTM erbjuder möjligheten till attraktiva avkastningar i en diversifierad korg och har mindre exponering för räntor på grund av dess extremt korta löptid, som vi definierar som mindre än ett år. Dessutom ger den aktiva förvaltningen räntebärande investerare möjlighet att överträffa och möjliggör för portföljförvaltare att snabbt reagera på förändrade marknadsförhållanden. Vi ser också AWTM som ett potentiellt alternativ till kommersiellt papper för treasury managers med större likviditet på grund av sin börshandlade struktur, säger Kaprich.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version