Nyheter

En internationell ETF med fokus på utdelningstillväxt

Publicerad

den

De globala aktiemarknaderna har fått större uppmärksamhet under 2017, och det är framförallt för att många investerare anser att de amerikanska aktierna börjat bli dyra. Utdelningsinriktade investerare kan också utnyttja möjligheterna på internationella marknader med en kvalitativ ETF-strategi med en internationell ETF med fokus på utdelningstillväxt.

ProShares MSCI EAFE Dividend Growers ETF (BATS: EFAD), spårar de utvecklade marknaderna i Europa, Australasien och Fjärran Östern. För att ett företag skall kunna bli aktuellt skall det ha uppvisat en ökad utdelning under minst 10 år. Denna börshandlade fond har stigit i värde med cirka 18 procent mätt i dollar, att jämföra med S&P 500 som under samma period ökat med 13,4 procent. Denna börshandlade fond har under den senaste tolvmånadersperioden lämnat en utdelning om 2,18 procent.

Bättre riskjusterad avkastning på de europeiska marknaderna

EFAD kan hjälpa investerare att få bättre riskjusterade avkastningar på de europeiska marknaderna genom att minska risken för fallande aktiekurser medan de fortfarande har möjligheten att få ta del av kursuppgångarna. Dessutom bidrar denna ETFs utdelningsfokus också till att investerare fokuserar på kvalitetsföretag med en historia av stigande utdelningar.

Företag som konsekvent ökat sina utdelningar tenderar att vara högkvalitativa företag med potential att stå emot oro på marknaden. I allmänhet kan dessa företag ofta leverera en stark riskjusterad totalavkastning över tiden säger ProShares.

Däremot har företag som minskar eller tar bort en utdelning ofta problem med kassaflödet eller för mycket skulder i sina böcker. Investeringar i de företag som inte bara betalat utdelningar men konsekvent har vuxit dem över tid har historiskt varit ett effektivt sätt att överträffa marknaden.

Speglar ledningens förtroende för bolagets resultat

Utdelningar kan ses som en återspegling av ledningens förtroende för bolagets resultat, balansräkning och resultatpotential. De företag som konsekvent höjer sin utdelning är att betrakta som en elit bland alla de bolag som finns på aktiemarknaden.

Om ditt fokus ligger på utdelningar kan dessutom ett bra sätt att få tillgång till högre avkastning utanför USA. Aktier i Europa och på internationellt utvecklade marknader har ofta högre direktavkastning än i USA. Det betyder att det går att utnyttja en utdelningstillväxtstrategi och relativt höga utdelningar. Internationella utdelningstillväxtaktier kommer också utan den amerikanska räntekänsligheten för högutdelande betalande aktier.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version