Nyheter

En fantastisk månad för Bitcoin ETPer

Publicerad

den

Förra månaden var en fantastisk månad för Bitcoin ETPer, och den som var mest notabel var BTCE. ETC Group Physical Bitcoin ETP (ticker: BTCE) hade en anmärkningsvärd juni 2023.

Officiella siffror från Deutsche Borse Xetra, Europas största ETF- och ETP-handelsplats, visar att BTCEs omsatte 215,3 miljoner euro under månaden. Detta är 183,79 miljoner euro mer än den näst mest populära produkten, WisdomTree Asset Management NASDAQ 100 3x hävstångs ETP (ticker: QQQ3).

Med tanke på att Xetra Tradings totala orderboksomsättning för juni för denna del av marknaden var 391,94 miljoner euro, stod handeln med denna enstaka produkt för 54,9 % av den totala omsättningen.

Om vi gräver vidare i siffrorna kan vi se att i juni 2023 handlade BTCE mer än alla andra produkter i XETRAs börshandlade sedlar tillsammans.

Inte bara det, BTCE handlade 38,7 miljoner euro mer än alla andra produkter tillsammans. Den totala orderboksomsättningen för de 282 andra värdepapperen i denna XETRA-sektion var 176,6 miljoner euro.

I maj 2023 var BTCE:s orderbok omsättning 151,2 miljoner euro, jämfört med 159,9 miljoner euro för de 282 andra värdepapperen.

ETC Group Physical Bitcoin ETP som handlas i USD på XETRA (ticker: BTCF) var den nionde mest populära produkten i juni 2023 med 5,89 miljoner euro i orderboksomsättning.

Handla BTCE ETC

ETC Group Physical Bitcoin (BTCE ETC) är en börsnoterad kryptovaluta som handlas på Euronext Paris och tyska XETRA.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version